Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Ξαναγράφουν το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων!

25/10/2012
Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών θα εκδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και στο διορθωμένο δελτίο τιμών δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών θα εκδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και στο διορθωμένο δελτίο τιμών δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων.


Ήδη η διαδικασία εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση Δελτίου Τιμών είναι σε εξέλιξη και το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), «ο ΣΦΕΕ αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΦ και η Κυβέρνηση προκειμένου να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το υπό έκδοση Δελτίο Τιμών». Όπως αναφέρει, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στηρίζουν την προσπάθεια για περαιτέρω εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού και όλοι οι εταίροι του φαρμάκου «προσπαθούμε να βρούμε μια κοινή λύση προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά».


Αλλά και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φαρμακαποθηκαρίων αποφάσισε την αναστολή της απεργίας για σήμερα και αύριο «τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στους Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».


Πηγή: Ημερησία

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Είναι όμως αξιόπιστο;






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες