Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξανθός: Θα αρθούν οι αδικίες σε βάρος των φαρμακοποιών

18/5/2015 10:26:11 πμ
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην ομιλία του στο 12ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



"Να αναγνωριστεί ο ρόλος του φαρμακοποιού στο δίκτυο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας" συμφώνησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός κατά την ομιλία του στο 12ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο στο Ρέθυμνο.


Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν στο χώρο της Υγείας όπου κυριαρχούσαν οι πελατειακές σχέσεις και η στενή εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με εκμετάλλευση της δημόσιας υγείας. Παραδέχτηκε ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα σήμερα δεν επιτρέπουν άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων, ωστόσο δήλωσε ότι σημασία έχει η κατεύθυνση και ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν.


Σε σχέση με τα φαρμακεία ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Υγείας θα άρει όλες τις αδικίες σε βάρος τους εξαιτίας των μνημονιακών νόμων με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα το θέμα του ωραρίου, των αδειών φαρμακείου και των ΦΥΚ.

Τόνισε ότι σε μια εποχή που πολλές έννοιες χάνουν την αξία τους, η ύπαρξη υγιών συνεταιρισμών των φαρμακοποιών όχι μόνο συμβάλλει στην υποστήριξη του φαρμακείου της γειτονιάς, αλλά αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την ανάπτυξη.


Για το θέμα της κάλυψης των αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών είπε ότι τελικός στόχος είναι να πάψουν να είναι ανασφάλιστοι, αλλά με ΚΥΑ θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα επείγοντα θέματα περίθαλψής τους.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν μπορούν να εμπιστευτούν οι φαρμακοποιοί τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, ο κ. Ξανθός είπε ότι ζούμε σε μια μικρή χώρα, όπου όλοι γνωριζόμαστε και είναι γνωστά η στάση ζωής και οι αγώνες καθενός.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο 29 και 30 Ιουνίου 2024






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος