Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Walgreens: Ανακοίνωσε το κλείσιμο 1200 φαρμακείων της

18/10/2024 12:29:31 πμ
Τη στιγμή που η Amazon Pharmacy επεκτείνεται δυναμικά στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων Walgreens δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 4ο τρίμηνο του 2024 που δείχνουν ότι τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, σημειώνοντας πωλήσεις ύψους $37,55 δισ. δολαρίων, 6% πάνω από το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο. Ωστόσο, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ανακάμψει από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά, ανακοίνωσε πως θα κλείσει 1200 καταστήματά της την επόμενη 3ετία, με τα 500 από αυτά να «βάζουν λουκέτο» εντός του 2025. Σημειώνεται ότι στην αλυσίδα ανήκουν 8700 φαρμακεία, το ¼ των οποίων όμως δεν είναι κερδοφόρο σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία στοχεύει να διατηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων που επηρεάζονται από την παραπάνω απόφαση.

 


«Η κίνηση αυτή θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προτιμήσεις των καταναλωτών», δήλωσε ο CEO Tim Wentworth, σύμφωνα με το CNBC που δημοσιεύει ότι η Wallgreens πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά, λόγω των πιέσεων από φαρμακοποιούς για καλύτερες αμοιβές, της εισόδου στο χώρο της ΠΦΥ (κλινικές) αλλά και της πτώσης της καταναλωτικών αγορών. Η εταιρεία έχει ήδη κλείσει έναν σεβαστό αριθμό φαρμακείων, έχει κάνει μειώσεις προσωπικού και έχει αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσει την εφοδιαστικής της αλυσίδα.

Η Amazon Pharmacy ανοίγεται σε νέες αμερικανικές αγορές

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της Walgreens, η Amazon Pharmacy ενημέρωσε ότι επεκτείνεται στην αμερικανική αγορά, ανοίγοντας 20 νέα καταστήματα σε ισάριθμες πόλεις. Οι χώροι αυτοί δεν θα είναι φαρμακεία λιανικής, αλλά χαρακτηρίζονται ως «digital first» που σημαίνει ότι παρέχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε φαρμακοποιό 24 ώρες το 24ωρο και τη δυνατότητα για παράδοση φαρμάκων την ίδια μέρα της παραγγελίας.

 

Σύμφωνα με το Forbes, η εταιρεία στην ουσία διπλασιάζει τις περιοχές όπου προσφέρει αυτήν την υπηρεσία, ενώ στόχος είναι να καλυφθεί το 45% των Αμερικανών πολιτών έως το τέλος του 2025. Η ίδια η Amazon κάνει λόγο για «ταχύτατη πρόσβαση στη θεραπεία αμέσως μετά τη διάγνωση που αυξάνει την πιθανότητα για καλύτερη συμμόρφωση». Η επέκταση αφορά τις πόλεις Boston, Dallas, Minneapοσηolis, Philadelphia και San Diego, ενώ τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα παρουσίασης στο φετινό PHARMApoint 2024






Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο ξεκινούν και οι εμβολιασμοί Covid-19 στα φαρμακεία;
Πώς θα προγραμματίζονται τα ραντεβού εξήγησε ο Απ. Βαλτάς
Μικροβιολογικές εξετάσεις και ερμηνεία κατά τον έλεγχο βιταμινών
Όλη η απαραίτητη πληροφορία στην f-anazitisi
Εμπόδια στην ομαλή διαδικασία για τη δράση πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου
Τι ζητά ο ΠΦΣ και γιατί διαμαρτύρονται συνδικαλιστές του κλάδου