Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Viatris: Ενημερώνει και στηρίζει τους ασθενείς που έχουν υποστεί θρόμβωση

14/10/2022 5:09:19 πμ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης στις 13/10, η Viatris, μια παγκόσμια εταιρεία Φροντίδας Υγείας, προσφέρει ενημέρωση στους ασθενείς για τα στάδια της πορείας ανάρρωσής τους.

Η Viatris μοιράζεται την ιστορία της Shazia Khan, μιας υπαλλήλου της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο που αντιμετώπισε η ίδια φλεβική θρομβοεμβολή. Η ιστορία της αποτυπώνει τη συσχέτιση της πάθησης με τους διαθέσιμους μηχανισμούς πρόληψης και καταδεικνύει την υποστήριξη που η ίδια έλαβε από το σύλλογο ασθενών Thrombosis Ireland, στην πορεία της ανάρρωσής της. Η Shazia είναι πλέον παθιασμένη με την ευαισθητοποίηση τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων υγείας, ώστε να μην παραβλέπονται στην καθημερινή κλινική πράξη τα σημεία που παραπέμπουν σε διάγνωση θρόμβωσης και να υποστηρίζονται ουσιαστικά οι ασθενείς σαν αυτήν.

"Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η απώλεια βάρους, η φυσική δραστηριότητα, η διακοπή του καπνίσματος, η επιλογή του κατάλληλου αντισυλληπτικού χαπιού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης θρομβωτικών επιπλοκών, όταν οι άνθρωποι εισάγονται στο νοσοκομείο. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των θρόμβων είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς φέτος η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης ρίχνει φως στη θρόμβωση που σχετίζεται με τη νοσηλεία", όπως δήλωσε ο καθηγητής Dr. Saskia Middeldorp, επικεφαλής Παθολογικού Τμήματος του Radboud UMC στην Ολλανδία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέες καινοτόμες θεραπείες υπόσχονται αποκατάσταση του δέρματος
Όμως δεν είναι υποχρεωτικός στην Ελλάδα επισημαίνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό