Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τριετές αναπτυξιακό πλάνο καταθέτει η Π.Ε.Φ. στην κυβέρνηση

29/7/2015 9:40:11 πμ
Συνάντηση εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τριετές αναπτυξιακό (και ελπιδοφόρο για την οικονομία) πλάνο πρόκειται να καταθέσει στην κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) το φθινόπωρο, με την προϋπόθεση η κυβέρνηση να στηρίξει τη φαρμακοβιομηχανία με μια συνολική φαρμακευτική πολιτική, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και σχετικό αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος αναμένεται τον Οκτώβριο από τον υπουργό ΟικονομίαςΑυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Φ., του Σ.Φ.Ε.Ε. και της Ο.Σ.Φ.Ε. με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιώργο Σταθάκη. Στη συνάντηση ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εστίασε στην ανάγκη για ενίσχυση της παραγωγής, συμπαραγωγής και συσκευασίας φαρμάκου στη χώρα μας, τόσο από τις πολυεθνικές όσο και από τις ελληνικές φαρμακευτικές, προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας επεσήμαναν την ανάγκη να τους δοθούν κίνητρα, προκειμένου να υπάρξει επέκταση των επενδύσεων στην Ελλάδα.


Ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ. κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε δηλώσεις τους στο onMed.gr, ανέφερε ότι είναι ώρα η Ελλάδα και ειδικότερα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να βγει προς τα έξω, καθώς με το σχέδιο επενδύσεων που ετοίμασε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και προτίθεται να δώσει στην κυβέρνηση, δείχνει έμπρακτα ότι στηρίζει την εθνική οικονομία. Ωστόσο, συνεχίζει, θα πρέπει και η κυβέρνηση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, θα πρέπει κάποια στιγμή, να επιβραβεύσει την καινοτομία και ειδικότερα τα προϊόντα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας πουν αγγίζουν την οριακή καινοτομία, κάτι που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζει πάντα ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ., δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για επενδύσεις και επενδυτικό πλάνο, όταν δεν έχουμε στα χέρια μας βασικά εχέγγυα, όπως μία συνολική φαρμακευτική πολιτική, ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και έναν επενδυτικό νόμο, που στηρίζει έμπρακτα την υψηλή τεχνολογία και τις εταιρείες που επενδύουν σε αυτή.

Αναφορικά με την οριακή καινοτομία, ο επιστημονικός διευθυντής της Π.Ε.Φ. κ. Μάρκος Ολανδέζος δήλωσε: «Ο δρόμος που καλούμαστε πλέον να περπατήσουμε τώρα είναι η καινοτομία, προκειμένου να πάμε στην επόμενη ημέρα. Καινοτομία αυξητική ή οριακή, η λεγόμενη incremental innovation ή πραγματική καινοτομία (breakthrough innovation). Η αυξητική ή οριακή καινοτομία, συνεχίζει, είναι όταν οι βιομηχανίες, πάνω σε υφιστάμενες δραστικές και μόρια, θα μπορέσουν να αλλάξουν κάποιες παραμέτρους, να βελτιώσουν ή να τροποποιήσουν τα μόρια και τις δραστικές αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε ένα καινούριο σκεύασμα, μια πιο εξελιγμένη θεραπεία, από την οποία στόχος είναι να κερδίσουν όλοι, ο ασθενής, η οικονομία και η βιομηχανία».

 


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη