Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τράμπ: υπέστη ήττα στην κατάργηση του Obamacare

28/3/2017 9:30:27 πμ
Το Κογκρέσο καταψήφισε το νομοσχέδιό του για την υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι προσπάθειες του Ντόναλντ Τράμπ να καταργήσει το «Obamacare», το νόμο για την καθολική ασφάλιση του προηγούμενου πλανητάρχη, τελικά έπεσαν στο κενό.

Ο Τράμπ βιώνει την πρώτη του μεγάλη ήττα απέναντι στο Κογκρέσο, καθώς η κατάργηση του Obamacare ήταν μία από τις βασικές του προεκλογικές εξαγγελίες, ενώ κατέρρευσε και η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή, όπως γράφει το Reuters.


Δεδομένου ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ, οι Δημοκρατικοί, θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιό του για την υγεία, ο πρόεδρος περίμενε να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 216 ψήφους από την παράταξή του, τους Ρεπουμπλικάνους, ώστε να «περάσει» το νομοσχέδιο. Ωστόσο ο αριθμός των Ρεπουμπλικανών που δήλωσαν αντίθετοι με το νομοσχέδιο του Τραμπ έφτασε τους 30, «κατεβάζοντας» τους υπέρ στους 207 (η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελείται 193 Δημοκρατικούς και 237 Ρεπουμπλικανούς). Τελικά ο Τραμπ ακύρωσε την ψηφοφορία και απέσυρε το νομοσχέδιο…


Σε δηλώσεις του πάντως μετά την ακύρωση της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος επέμενε ότι το «Obamacare θα εκραγεί», όταν τελικά οι Αμερικανοί συνειδητοποιήσουν πόσα χρήματα τους κοστίζει ετησίως η περίθαλψη των ανασφάλιστων αλλά και πόσο αυτό επιβαρύνει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Τότε «θα έρθουμε με νέο νόμο», τόνισε ο Τράμπ.

 

Ο δε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα, Πολ Ράιαν, είπε χαρακτηριστικά σε Συνέντευξη Τύπου ότι το «Obamacare» παραμένει σε ισχύ (παρόλο που και εκείνος επέμεινε ότι ο νόμος καταρρέει) και «ότι θα παραμείνει νόμος του κράτους όσο δεν αντικαθίσταται», γεγονός που χαρακτήρισε «απογοητευτικό»: «Πρόκειται για μια ήττα, είναι προφανές. […] Βρισκόμασταν πολύ κοντά, όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε τη συναίνεση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εκτιμώ ότι ήταν σοφότερο να μην ψηφίσουμε και να αποσύρουμε το κείμενο, προκειμένου να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών