Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Τον Μάιο το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

11/4/2016 11:14:00 πμ
Με τίτλο "Ανοίγουμε τους ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με κεντρικό μήνυμα «Ανοίγουμε τους ορίζοντες του Ελληνικού Φαρμακείου» θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 28 και 29 Μαΐου στην Κομοτηνή.

Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διοργανώνεται από τους πέντε φαρμακευτικούς συλλόγους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μαζί με τον σύλλογο του νομού Σερρών καθώς και από τους αντίστοιχους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών των έξι νομών.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνέδριο θα προσλάβει διεθνή χαρακτήρα με την συμμετοχή Τούρκων, Βούλγαρων και Ιταλών φαρμακοποιών και θεσμικών εκπροσώπων του τομέα της υγείας.

Το «παρών» στο συνέδριο της Κομοτηνής αναμένεται να δώσουν και αρκετοί φαρμακοποιοί από την υπόλοιπη Ελλάδα. Προσκλήσεις επίσης έχουν αποσταλεί στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και στον πρόεδρο της Επιτροπής για τον προσδιορισμό των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Μιλώντας για το εγχείρημα των φαρμακευτικών συλλόγων της Περιφέρειάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου της Ροδόπης, κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, παρατήρησε καταρχάς ότι ο τίτλος του συνεδρίου δεν είναι τυχαίος, αλλά επιλέχθηκε για να σηματοδοτήσει τη διάθεση του κλάδου να κάνει βήματα μπροστά σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία. «Επειδή έχουν κλείσει γενικά οι ορίζοντες των φαρμακείων τα τελευταία χρόνια και πέφτει μεγάλη "συννεφιά”», τόνισε χαρακτηριστικά, «θέλουμε να καταδείξουμε ότι διώχνουμε τα σύννεφα ή ό,τι άλλο εμποδίζει και βλέπουμε μπροστά».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι νοσούν πάνω από 20.000 άνθρωποι






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου