Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Tokovys®: Η νέα θεραπεία 25 ημερών για τη διακοπή του καπνίσματος

16/10/2024 11:33:57 μμ
Η επίσημη παρουσίαση του σκευάσματος από τη Win Medica
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διαθέσιμο και στην Ελλάδα είναι πλέον το φυτικό σκεύασμα Tokovys® (κυτισινκλίνη) για την απεξάρτηση από τη νικοτίνη, το οποίο διακινεί η εταιρεία Win Medica. Το σκεύασμα κυκλοφορεί εδώ και 60 χρόνια σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, έχει χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή καπνίσματος από εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ περιλαμβάνεται στις Οδηγίες του WHO και συστήνεται επίσης από το NHS


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Στυλιανός Λουκίδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, MD FCCP FERS, Καθηγητής στο ΕΚΠΑ, τόνισε πως «η διακοπή του καπνίσματος απαιτεί ισχυρή απόφαση, πρόγραμμα και σχεδιασμό, ψυχολογική και ενίοτε φαρμακευτική υποστήριξη. Τα ιατρεία καπνίσματος έχουν την εξειδίκευση, την εμπειρία και τη γνώση να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στους καπνιστές που έχουν αποφασίσει ότι θέλουν ή πρέπει να διακόψουν το κάπνισμα. Επιπλέον, νέες ασφαλείς και αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες, όπως η κυτισινκλίνη, αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια». 


Από την πλευρά της η Γιώτα Κουφάκη, Ιατρική Διευθύντρια της εταιρείας, παρουσιάζοντας το Tokovys® ανέφερε πως περιέχει τη δραστική ουσία κυτισινικλίνη, ένα φυτικό αλκαλοειδές με χημική δομή και δράση παρόμοια με της νικοτίνης. Ενδείκνυται για τη διακοπή του καπνίσματος και τη μείωση της επιθυμίας για νικοτίνη, σε καπνιστές που είναι πρόθυμοι να σταματήσουν το κάπνισμα. Δρα εκλεκτικά στους νικοτινικούς υποδοχείς (α4β2) και ανταγωνίζεται τη νικοτίνη, την οποία σταδιακά εκτοπίζει λόγω της ισχυρότερης δέσμευσης. Αυξάνει μέτρια τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, κάτι που ανακουφίζει τα συμπτώματα της στέρησης της νικοτίνης, με διάρκεια θεραπείας τις 25 ημέρες. Σημειώνεται ότι το φάρμακο εισάγεται από την Πολωνία.


Στην ομιλία του ο Δημήτριος Τρύφων, Πρόεδρο Δ.Σ. της Win Medica ανέφερε πως η εταιρεία έχει κύκλο εργασιών 124 εκατ. ευρώ το 2023, είναι πλέον μια από τις πιο ισχυρές και ταχέως αναπτυσσόμενες στον κλάδο και αυτό έχει επιτευχθεί παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός τομέας, με τις επιστροφές rebate και clawback να φτάνουν σε μη βιώσιμα επίπεδα. 


Από τη μεριά του ο Χρήστος Σωτηρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος είπε πως το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ξεπέρασε το 2024 τους 200 εργαζομένους, ενώ υπάρχει ενίσχυση του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα και συνεργασίες και μια επένδυση πάνω από 65 εκατ. ευρώ στο νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και στο εργοστάσιο στην Τρίπολη, στοχεύοντας πλέον και στις διεθνείς αγορές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Novo Nordisk Hellas: Φοιτητές Φαρμακευτικής επισκέφτηκαν τα γραφεία της
Ενημερώθηκαν για την ιστορία, την εξέλιξη και την κουλτούρα της εταιρείας
Ολοκληρώθηκε και φέρος η Amgen Mission Week 2024
Μια εβδομάδα αφιερωμένη στους ασθενείς
AstraZeneca Ελλάδας: Διπλή Βράβευση στα Compliance Awards
Διακρίθηκε για την καινοτομία και την ηθική της
MSD Animal Health: Έχει δωρίσει 6 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά της λύσσας
Μέσω του Παγκόσμιου Ανθρωπιστικού Προγράμματος Afya