Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το πρόχειρο φαγητό αυξάνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ

29/8/2016 2:27:17 μμ
Ότι χειρότερο για τον εγκέφαλο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μια νέα μετα-ανάλυση που δημοσιεύτηκε στηνΕπιθεώρηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Διατροφής(JACN), με δεδομένα από δέκα χώρες (Βραζιλία, Χιλή, Κούβα, Αίγυπτο, Ινδία, Μογγολία, Νιγηρία, Δημοκρατία της Κορέας, Σρι Λάνκα και ΗΠΑ) σχετικά με την διατροφή και τα ποσοστά εμφάνισης Αλτσχάιμερ φέρνει δυσάρεστα νέα σε όσους είναι οπαδοί του γρήγορου φαγητού.


Πρώτη στην εκδήλωση Αλτσχάιμερ είναι ΗΠΑ, καθώς οι διατροφικές της συνήθειες δημιουργήσαν έναν πληθυσμό με υψηλή χοληστερίνη. Όπως φαίνεται αυτό επηρέασε τις πρωτεΐνες που συμβάλουν στη δημιουργία των αμυλοειδών πλακών που λειτουργούν ως φρένο για τον εγκέφαλο και έτσι υπήρξε η ραγδαία αύξηση της νόσου.


Η έρευνα έγινε από τον Dr William Grant, διευθυντή του οργανισμού ιατρικών ερευνών SUNARC στο Σαν Φρανσίσκο. Η εργασία του έδειξε πως τα διαιτολόγια με χαμηλή κατανάλωση κρέατος και τροφών ζωικής προέλευσης σχετίζονται με μείωση του κινδύνου εκδήλωσης Αλτσχάιμερ κατά 50%. Διαιτολόγια όπως η μεσογειακή διατροφή και οι παραδοσιακές κουζίνες της Ινδίας, Ιαπωνίας και Νιγηρίας είναι τα πιο ασφαλή.


Ο ερευνητής δήλωσε: «Ολοένα περισσότερα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η δυτικού τύπου διατροφή σχετίζεται ισχυρά με τον κίνδυνο ανάπτυξης τηςνόσου Αλτσχάιμερ, με το κρέας,τα αυγά και τα πλήρη γαλακτοκομικά να συντελούν περισσότερο σε αυτό».


Και συμπληρώνει: «Αντιθέτως, η αυξημένη κατανάλωσηφρούτων, λαχανικών, ψαριών, οσπρίων και δημητριακών ολικής αλέσεωςσχετίζεται με μειωμένες πιθανότητες ανάπτυξηςτης νόσου. Επίσης τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης Dμειώνουν τον κίνδυνο, αλλάαυτοί οι προστατευτικοί παράγοντες δεν μπορούν να εξουδετερώσουν πλήρως τους κινδύνους από την υπερκατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital
Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της νόσου αλλά και για την πρόληψή της






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics