Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το κράτος αρχίζει να εξοφλεί

1/3/2018 11:26:09 πμ
Ο ΕΟΠΥΥ θα αποπληρώσει χρέη των ετών πριν από το 2012
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ θα χρηματοδοτηθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την εκκαθάριση και εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς φαρμακεία και λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους υπηρεσιών υγείας, οι οποίες προέρχονται από παλαιότερους ασφαλιστικούς οργανισμούς που έχουν ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ.


Αυτό ορίζεται με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης (με τίτλο: «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/104/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…»).


Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΠΥΥ θα χρηματοδοτηθεί τα οικονομικά έτη 2016 και 2017 για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς φαρμακεία (και λοιπούς παρόχους, όπως είναι γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια κτλ.), φαρμακευτικές εταιρείες και προμηθευτές υγειονομικού υλικού, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στις 30/4/2016 και αφορούν τα χρόνια πριν από τις 31/12/2012.


Ωστόσο εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ορισμένων ταμείων, του πρώην ΟΠΑΔ, του πρώην Οίκου Ναύτου και του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, οι οποίες θα συνεχίσουν να βαρύνουν τον ΕΟΠΥΥ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΤΥΔΚΥ (Τομέας Υγείας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) παρακολουθούνται και βαρύνουν τον ΕΦΚΑ.

Διευκρινίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ θα προβεί στην εξόφληση δαπανών υγείας και ασφαλισμένων που ανήκαν σε Ταμεία (Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης – ΦΚΑ) που εντάσσονται πλέον στον Οργανισμό.


Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα υπό αξιολόγηση από τους Θεσμούς και αυτή η τροπολογία έρχεται προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της σχετικά με τη μείωση των οφειλών.


Δείτε εδώ την τροπολογία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών