Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το 70% των Αμερικανών μπορούν να διακόψουν τη χρήση μάσκας

1/3/2022 7:34:02 μμ
Με βάση νέες οδηγίες από το CDC
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το CDC εξέδωσε μια νέα σειρά συστάσεων με σκοπό να βοηθήσει τους πολίτες να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονική ζωή. Οι νέες συστάσεις υποδεικνύουν ότι 70% των Αμερικανών μπορούν πλέον να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Οι νέες οδηγίες δεν βασίζονται πλέον μόνο στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων σε μια κοινότητα. Αντίθετα, κατευθύνουν τις πολιτείες προς την εξέταση 3 παραμέτρων για την αξιολόγηση του κινδύνου: 1) νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία που σχετίζονται με COVID-19 την προηγούμενη εβδομάδα, 2) ποσοστό νοσοκομειακών κλινών που καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19, 3) νέα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα. 

Με βάση τις 3 αυτές παραμέτρους, μπορεί να υπολογιστεί εάν ο κίνδυνος για τους κατοίκους μιας περιοχής είναι χαμηλός, μέτριος ή υψηλός και μόνο οι περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να απαιτούν από όλους να φορούν μάσκα. Χρησιμοποιώντας τα νέα κριτήρια, λιγότεροι από 30% των Αμερικανών πολιτών ζει σε περιοχές με υψηλό επίπεδο κινδύνου με το 70% να μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τη χρήση μάσκας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital
Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό