Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ

15/7/2024 12:35:42 πμ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για το πώς διαμορφώνονται οι πωλήσεις φαρμάκων στα φαρμακεία αναφέρθηκε στο συνέδριο «Sales in Action» της Boussias events, ο Δημήτρης Αθανασίου MBA Area Sales Manager Vian-Vianex.


Όπως εξήγησε «όλοι είμαστε καταναλωτές του φαρμακείου. Όλοι πηγαίνουμε ως πελάτες, είναι ένας χώρος υγείας» τονίζοντας πως το 90% του κόσμου που περνάει την πόρτα του φαρμακείου είναι για να αγοράσει ένα φάρμακο. «Συνολικά καταναλώνονται 432 εκατ. συσκευασίες, κατά μέσο όρο, όλοι εμείς καταναλώνουμε 42 συσκευασίες το χρόνο» ανέφερε και στη συνέχεια έδωσε στατιστικά στοιχεία για το μερίδιο αγοράς που έχουν τα φάρμακα.


«Τα φάρμακα που κοστίζουν έως 10 ευρώ έχουν το 67% της αγοράς, τα φάρμακα που κοστίζουν 10-15 ευρώ έχουν το 12,4% της αγοράς και τα φάρμακα που κοστίζουν 20-30 ευρώ έχουν το 4,7%» ανέφερε ο ίδιος.


Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το 37% των εταιρειών με αντικείμενο τις πωλήσεις χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και παρόλο που υπάρχει ο φόβος ότι η ΑΙ μπορεί να απειλήσει θέσεις εργασίας, ο Δ. Αθανασίου είναι πεπεισμένος ότι αυτή θα εξελίξει το επάγγελμα του πωλητή. «Θα χαθούν κάποιες θέσεις, δεν θα είναι πολλές, θα είναι παραδοσιακές, όμως θα εξελίξει πάρα πολύ το επάγγελμα που λέγεται πωλητής», τόνισε ο ίδιος από το βήμα του συνεδρίου. «H ΑΙ μπορεί να αξιοποιήσει αλγόριθμους για απόκτηση πληροφοριών από τη βάση δεδομένων και να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες και χρονοβόρες διαδικασίες», υποστήριξε ο ομιλητής για να συμπληρώσει ότι «η ΑΙ θα βοηθήσει στην αναδιαμόρφωση των προβλέψεων με μεγαλύτερη ακρίβεια».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics






Σχετικά άρθρα

ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Stop σε clawback και rebate ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν