Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Tikun Olam Ελλάδος: Νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη μονάδα παραγωγής στη Κόρινθο

30/7/2024 10:07:54 μμ
Σε συνεργασία με την Greenvolt Next και την Recom Repower μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Tikun Olam Ελλάδος, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού συστήματος, στις πιστοποιημένες με EU-GMP, state-of-the-art εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Κόρινθο. Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Greenvolt Next και Recom Repower, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.


Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις παραμένοντας αφοσιωμένη στο φιλικότερο προς το περιβάλλον ενεργειακό μοντέλο λειτουργίας της, προωθώντας τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας και μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα.


Το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα έχει ισχύ 662,2 kWp, τα οποία εξασφαλίζουν στην Tikun Olam Ελλάδος, την παραγωγή 886.100 kWh πράσινης ενέργειας ετησίως και αναμένεται να καλύψουν το 35% των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου με τρόπο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας την ανεξάντλητη πηγή της ηλιακής ενέργειας. Το έργο αποτελεί μέρος της στρατηγικής δέσμευσης της Tikun Olam Ελλάδος για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και με την ολοκλήρωσή του συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 346 τόνους ετησίως.


Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, Chief Operating Officer της Tikun Olam Ελλάδος, δήλωσε: «H υλοποίηση της εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού συστήματος σε συνεργασία με τη Greenvolt Next και τη Recom Repower, είναι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οράματος της Tikun Olam Ελλάδος για βιώσιμη ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει την αφοσίωσή μας για μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και υιοθέτηση πράσινων πρακτικών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Greenvolt Next και τη Recom Repower για τη συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τίτλο: «Φαρμακείο: Υπηρεσίες Υγείας, Ομορφιάς & Ευεξία στην ΑΙ Εποχή»
Οι φαρμακοποιοί καλούνται να αναλάβουν έναν πιο ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη τέτοιων εργαλείων






Σχετικά άρθρα

UCB: Χορηγία σε αμερικανικό musical με θέμα την επιληψία
Θα λειτουργήσει ως ένα δυναμικό όχημα ευαισθητοποίησης του κοινού
44 Χρόνια ΠΕΙΦΑΣΥΝ!
«Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και ανυπομονούμε για το μέλλον που μας περιμένει!»
Η Chiesi στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece» και το 2024
Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της σε θέματα βιωσιμότητας
GSK: Συμφωνία 7 δισ. δολαρίων με τη Flagship Pioneering
Για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων