Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί από τους ευρωβουλευτές

5/6/2024 12:48:47 πμ
Τα 3 βασικά αιτήματα του κλάδου, όπως τα κατέγραψε η PGEU
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ερχόμενες ευρωεκλογές αποτελούν «ευκαιρία» να χαραχτεί μια καινούρια πορεία στο χώρο της υγείας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών (PGEU) που καταγράφει τα τρία βασικά αιτήματα του κλάδου προς τη νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου. 


Πρώτο σημείο που απαιτεί τη δέσμευση των ευρωβουλευτών είναι η Υγεία να παραμείνει πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα της Ε.Ε., όπως ήταν την περίοδο της Covid-19. Η PGEU επισημαίνει ότι οι προκλήσεις της δημόσιας υγείας, όπως η μικροβιακή αντοχή, δεν έχουν σύνορα και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη συνεργασία των κρατών-μελών.


Επίσης η PGEU ζητά εγγυήσεις για την καθολική πρόσβαση στα φάρμακα και για την αντιμετώπιση των ελλείψεων. Καλεί για τη λήψη ισχυρών μέτρων και για την παροχή περισσότερης ευελιξίας στους φαρμακοποιούς, ώστε να αντικαθιστούν φάρμακα και θεραπείες. 


Τρίτο αίτημα της PGEU είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Υγεία, ο οποίος θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές μέσω του ευρωπαϊκού Health Data Space, να προάγει την ασφάλεια των δεδομένων των ασθενών και ταυτόχρονα να διευκολύνει την πρόσβαση προς όφελος της καινοτομίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών