Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τι γίνεται με την ηλεκτρονική προέγκριση φαρμάκων

10/9/2018 12:02:04 μμ
Παίρνει παράταση ενός μήνα η υποχρεωτική εφαρμογή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ενημερώνει το κοινό ότι η πολυπόθητη ηλεκτρονική προέγκριση φαρμάκων υψηλού κόστους και φαρμάκων εξωτερικού από τις αντίστοιχες Επιτροπές δεν μπορεί να ισχύσει ακόμα για όλα τα περιστατικά.


Για τα επείγοντα μόνο περιστατικά, μέχρι και τις 24/09/2018, θα είναι εφικτή η παραλαβή χειρόγραφων αιτημάτων έγκρισης αποζημίωσης Φαρμάκων από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους του ΕΟΠΥΥ.


Όσο για την ηλεκτρονική προέγκριση, αυτή θα ισχύσει καθολικά και υποχρεωτικά από τη Δευτέρα 1/10/20128.


Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα πιλοτικά, ουσιαστικά απαλλάσσει τους ασφαλισμένους από την ανάγκη κατάθεσης των φυσικών δικαιολογητικών στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.


Το αίτημα έγκρισης χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους και εξωτερικού θα στέλνεται ηλεκτρονικά από το γιατρό, κατά τη συνταγογράφηση. Η απάντηση θα λαμβάνεται ηλεκτρονικά σε διάστημα 2-3 ημερών, προκειμένου να εκδοθεί η συνταγή, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετεί τον ασθενή για να έχει διαθέσιμο το φάρμακο.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών