Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες ασθενή με καρκίνο

7/2/2017 11:43:45 πμ
Του ζήτησαν ιατρική βεβαίωση για το προσδόκιμο της ζωής του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά και ενός ασθενούς, ότι δηλαδή, στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης των καρκινοπαθών προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απάντησε τονίζοντας:


«Για τον συγκεκριμένο ασθενή εξετάσθηκαν τα ιατρικά δεδομένα από την Επιτροπή και κατά την αξιολόγηση, διαπιστώθηκαν ελλείψεις στον υποβληθέντα φάκελο. Η Επιτροπή ζήτησε από τον θεράποντα ιατρό να προσκομίσει τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος και να επανεξεταστεί το αίτημα χορήγησης του φαρμακευτικού σκευάσματος. Σημειώνεται ότι ήδη η Επιτροπή έχει εγκρίνει την χορήγηση του φαρμάκου σε περισσότερους από 35 ασθενείς».


Πάντως η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει ότι η αίτηση χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων προς τον ΕΟΠΥΥ, εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και Φαρμάκων Εξωτερικού, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες, ιατρούς του ΕΣΥ.


«Η αξιολόγηση κάθε αιτήματος γίνεται με βάση τα ιατρικά δεδομένα του ασθενούς και τις κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν διεθνώς. Η απόφαση έγκρισης ή απόρριψης μιας αίτησης λαμβάνεται αποκλειστικά με επιστημονικούς όρους», επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ.


Ο Οργανισμός αποδέχεται τους κανόνες της Ιατρικής Επιστήμης και προτεραιότητά του παραμένει το όφελος τους ασθενούς, τονίζεται σε απάντηση δημοσιευμάτων, ενώ διευκρινίζεται ότι πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων (ογκολογικά κ.α.).


«Η Ιατρική Κοινότητα έχει αποφανθεί και έχει αποδεχτεί την διαδικασία χορήγησης ειδικών φαρμάκων, όπως το συγκεκριμένο σκεύασμα», καταλήγει η απάντηση του ΕΟΠΥΥ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών