Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Την πρόσληψη 80 φαρμακοποιών στο ΕΣΥ υποσχέθηκε ο Κουρουμπλής

20/2/2015 10:20:11 πμ
Όταν τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι 1 φαρμακοποιός ανά 50-80 κλίνες, στην Ελλάδα υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς φαρμακοποιό, υπενθυμίζει η Π.Ε.Φ.Ν.Ι.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την κατά προτεραιότητα προώθηση των προσλήψεων 80 φαρμακοποιών για τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια του σύντομου και θερμού χαιρετισμού του στην τελετή της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.


Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ν.Ι. Δέσποινα Μακριδάκη υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι τα φαρμακεία 25 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας παραμένουν χωρίς φαρμακοποιό, τα φαρμακεία 45 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας λειτουργούν με 1 φαρμακοποιό και τα φαρμακεία 25 - 27 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας λειτουργούν με 2 - 6 φαρμακοποιούς, όταν τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά στάνταρντς είναι 1 φαρμακοποιός ανά 50 - 80 νοσηλευτικές κλίνες!


Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού εξήρε το έργο και τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι "άλλαξε το ύφος της εξουσίας στο υπουργείο Υγείας. Θα εμπεδώσουμε κλίμα εμπιστοσύνης και αυτό είναι ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι, γιατί έχει να κάνει με την αξία και την αυταξία της ανθρώπινης ζωής".


Στην εκδήλωση της Π.Ε.Φ.Ν.Ι. παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Σταύρος Πεντέας, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Εκλέχτηκε στη Γενικό Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση