Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας

4/7/2012
Έμφαση στην περιφερειακή οργάνωση των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη χρηματοδότηση του συστήματος, δίνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Έμφαση στην περιφερειακή οργάνωση των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη χρηματοδότηση του συστήματος, δίνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που ξεκινά την Παρασκευή, ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος αναμένεται να δώσει - μεταξύ άλλων - έμφαση στα εξής:

  • Στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, όχι με οριζόντιες μειώσεις τιμών, αλλά με απόδοση των θεσμικών παρεμβάσεων.
  • Την καλύτερη οργάνωση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με έμφαση στην περιφέρεια, αλλά και στις μεγάλες πόλεις.
  • Τη διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται τα σημερινά προβλήματα.

 

Η νέα πολιτική ηγεσία θεωρεί ότι έγινε έργο από την προηγούμενη κυβέρνηση στον ΕΟΠΥΥ (με σειρά προβλημάτων), καθώς και στον τομέα των προμηθειών.


Ο κ. Λυκουρέντζος έχει ζητήσει από τους γενικούς γραμματείς να παραμείνουν στο πόστο τους, ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την τρόικα.


Πηγή: http://www.iatronet.gr (4/7/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου