Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τη φαρμακευτική δαπάνη και τις προβλέψεις για το 2024 παρουσίασε η ηγεσία του υπ. Υγείας

30/6/2024 11:43:35 μμ
Σε ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις της ΠΕΦ, του ΣΦΕΕ, του PIF και του ΣΑΦΕΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής δαπάνης του πρώτου 5μήνου του 2024 και τα νέα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας και τον εξορθολογισμό της δαπάνης, παρουσιάστηκαν σε συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπ. Υγείας, παρουσία του υπουργού Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσου, με τους εκπροσώπους της ΠΕΦ, του ΣΦΕΕ, της PIF και του ΣΑΦΕΕ


Όπως ανέφερε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης «ήταν μια ιστορική ημέρα καθόσον για πρώτη φορά παρούσης όλης της φαρμακοβιομηχανίας παρουσιάσαμε συνολικά τα αποτελέσματα της δαπάνης του πρώτου 5μήνου, τα μέτρα που έχουμε λάβει για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, τις προβλέψεις για την εξέλιξη του 2024, συμβάλλοντας δραστικά στο να πειστούν οι εταιρείες να συμβάλλουν και εκείνες για την ομαλή τροφοδοσία της φαρμακευτικής αγοράς ώστε οι ασθενείς να βρίσκουν τα φάρμακά τους και να μην έχουμε διαρκείς ελλείψεις».


Από την πλευρά του ο υπ. Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος ανέφερε πως αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπ. Υγείας για την υλοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος με την παράδοση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με όλες τις φαρμακευτικές ενώσεις, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε σχεδόν real time τη συνταγογράφηση ανά φάρμακο και εταιρεία και κατΆ επέκταση τη διακύμανση των επιστροφών του clawback προς το ελληνικό δημόσιο.


«Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει διαφάνεια και προβλεψιμότητα και μπορεί να εγγυηθεί μια πιο εύρυθμη λειτουργία της αγοράς φαρμάκων προς όφελος των πολιτών και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα ψηφιακά εργαλεία που βελτιώνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω της ανάλυσης των πραγματικών και αντικειμενικών δεδομένων της αγοράς». Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν παρουσιάσεις των θέσεων από τη μεριά των εκπροσώπων τόσο των ελληνικών όσο και των εισαγόμενων φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρχεται με νέα υπουργική απόφαση του Αδ. Γεωργιάδη
Το θέμα συζητήθηκε στο συμβούλιο υπ. Υγείας της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

Πρόσβαση στη φαρμακευτική κάνναβη για τους τουρίστες στην Ελλάδα
Έρχεται με νέα υπουργική απόφαση του Αδ. Γεωργιάδη
ΕΟΦ: Οι αναπροσαρμογές τιμών έχουν στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας
Ο Οργανισμός αναφέρει τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη
Ξεκινά έρευνα για την πραγματική χρήση των φαρμάκων GLP-1 στην Ε.Ε.
Προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη διαχείριση των ελλείψεων