Σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, δραματικές είναι οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 247 οργανικών θέσεων φυσικοθεραπευτών στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ Αττικής, κενές παραμένουν οι 67!
Ακόμη πιο έντονες είναι οι ελλείψεις φυσικοθεραπευτών στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν μετά από αρκετά χρόνια ορισμένες προσλήψεις, ύστερα από σχετική απαίτηση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Την ίδια στιγμή απουσιάζουν πλήρως οι φυσικοθεραπευτές από τις ομάδες επαγγελματιών υγείας, οι οποίες θα στελεχώνουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).
Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ., Πέτρος Λυμπερίδης, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Όταν οι υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης επενδύουν στη φυσικοθεραπεία και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου αυξάνεται ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στην υποδοχή των μυοσκελετικών περιστατικών, στην αξιολόγηση και κατάταξη του επείγοντος, καθώς και στην Γερμανία όπου αυξάνονται τα κονδύλια για την φυσικοθεραπεία, εδώ συζητάμε για τα αυτονόητα. Την κάλυψη, δηλαδή, των κενών οργανικών θέσεων. Οφείλω να αναφέρω την τεράστια έλλειψη φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και βέβαια το χειρότερο που είναι η ρατσιστική αντιμετώπιση των φυσικοθεραπευτών που έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ζητάμε
λοιπόν τα αυτονόητα, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, την πρόσληψη
φυσικοθεραπευτών στα δημόσια κέντρα αποκατάστασης, τη θεσμοθέτηση
του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στις ΤΟΜΥ και τέλος την καταβολή του επιδόματος
επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που αποτελεί σύμφωνα και με τον υπουργό
Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, δίκαιο αίτημα».