Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τέλος στην υγειονομική φτώχεια των 5 ετών ανακοίνωσε ο Τσίπρας

2/4/2015 11:36:39 πμ
Προσλήψεις στην υγεία και πρόσβαση για όλους σε φάρμακα και περίθαλψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προσλήψεις στην υγεία και πρόσβαση για όλους σε φάρμακα και περίθαλψη




Μία σειρά από μέτρα τα οποία θα βγάλουν την υγεία από την υγειονομική φτώχεια των τελευταίων 5 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφτηκε το υπουργείο υγείας.

 

Το μνημόνιο δεν εξοικονόμησε πόρους, απλά οδήγησε σε εμπορευματοποίηση των πάντων είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η υγεία υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα των μνημονιακών πολιτικών.


Κεντρικός άξονας της νέας κυβέρνησης στο χώρο της υγείας είναι η ισότιμη πρόσβαση στο ΕΣΥ και στο φάρμακο για όλους τους πολίτες, η οποία θα εξασφαλιστεί με μια κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σύντομα, βάσει της οποίας οι 2.500.000 ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, εμβόλια και εξετάσεις.


Κατά προτεραιότητα θα γίνουν οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας με 4.500 γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να στελεχώνουν ΕΣΥ και Κέντρα Υγείας. Από αυτούς οι 700 θα διοριστούν στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία, ενώ θα ανοίξουν όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης, θα δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να στελεχώνουν τις ακριτικές περιοχές, ενώ θα αναπτυχθούν προγράμματα τηλεϊατρικής. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία των ογκολογικών και ψυχιατρικών νοσοκομείων, καθώς και τα γραφεία δικαιωμάτων των ασθενών, ενώ θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος για όλους.

 

Όσον αφορά το φάρμακο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων και η αύξηση της εγχώριας παραγωγής. «Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και δεν θα δεχτούμε κανένα σκάνδαλο και κερδοσκοπία εις βάρος των ασθενών, γι? αυτό το λόγο θα υπάρξει διασύνδεση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων [που αφορούν την υγεία], ώστε να καταπολεμηθεί η απάτη στο χώρο της υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας και διευκρίνισε ότι από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά η εξειδίκευση των όσων μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.


Βάσω Καλυβιώτη

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος