Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Τέλος οι περικοπές γνωματεύσεων λόγω υπέρβασης ποσοτήτων

23/2/2018 12:32:20 μμ
Ενεργοποιούνται έλεγχοι κατά την έκδοση των γνωματεύσεων με αναλώσιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων κατά την έκδοση των γνωματεύσεων, απαλλάσσοντας έτσι τους φαρμακοποιούς από τον κίνδυνο απορρίψεων και επιβολής προστίμων λόγω υπέρβασης των ποσοτήτων σε αναλώσιμα υλικά.

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που ήταν ο έλεγχος να γίνεται στην αρχή της διαδικασίας και όχι στην εκτέλεση των γνωματεύσεων.

Στο σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ (με τίτλο: «Εκκαθάριση υποβολών νέων συμβάσεων»), αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι από τις υποβολές Σεπτεμβρίου και μετά, δεν θα γίνονται περικοπές λόγω υπέρβασης μηνιαίων ποσοτήτων για διαβητολογικά υλικά, διότι οι υποβολές αυτές θα υπολογιστούν και θα χαρακτηριστούν "υπερβάλλουσες" και το σύστημα δεν θα επιτρέψει από τις αρχές Ιανουαρίου και μετά την έκδοση γνωματεύσεων για τους ασφαλισμένους αυτούς.

Αυτό οφείλεται στην εφαρμογή σειράς αυτοματοποιημένων ελέγχων από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες συμπληρώνουν το σύστημα ηλεκτρονικών γνωματεύσεων του e-ΔΑΠΥ, αφού κατά την έκδοση της γνωμάτευσης θα υπάρχει πλέον έλεγχος για τις προβλεπόμενες από το νόμο μέγιστες ποσότητες, χρονικά περιθώρια χορήγησης και τις ηλικίες των δικαιούχων.


Ο Σύλλογος ωστόσο εφιστά την προσοχή των φαρμακοποιών σχετικά με την εκτέλεση των γνωματεύσεων υποχρεωτικά εντός 10ημέρου, διαφορετικά η γνωμάτευση θα περικόπτεται, ανεξάρτητα από το αν το σύστημα το επιτρέπει!

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
Γράφει ο Παντελής Μαλιωτάκης, φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου