Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Task Force: Προτείνει νέο σχέδιο παροχής υπηρεσιών Υγείας

13/11/2014 10:10:39 πμ
Συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στο «μικροσκόπιο» της Task Force βρίσκεται το ελληνικό σύστημα παροχών υγείας και οι πηγές χρηματοδότησής του. Η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει στην Ελληνική πλευρά σχέδιο διασύνδεσης της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς με το σύστημα παροχών υγείας, μέσω ενός σχήματος συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Ουσιαστικά πρόκειται για το «γαλλικό μοντέλο», σύμφωνα με το οποίο η ευθύνη παροχής υπηρεσιών υγείας παραμένει στο κράτος, αλλά καθορίζει διαφορετικά ποσά απαλλαγών και ποσοστά συνασφάλισης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, τα φάρμακα και τα λοιπά ιατρικά είδη.


Οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η υιοθέτηση ενός τέτοιου συστήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραστική μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών για τις υπηρεσίες υγείας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας την εξειδίκευση της ασφαλιστικής αγοράς στο διακανονισμό των ζημιών, με τη δημιουργία κοινού μηχανισμού «εκκαθάρισης απαιτήσεων» από τον ΕΟΠΥΥ και την ασφαλιστική αγορά.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Ο Οργανισμός αναφέρει τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος