Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Τα ράφια μας δεν γέμισαν» ανταπαντούν οι φαρμακοποιοί στον Θ. Πλεύρη

13/2/2023 7:35:51 μμ
Νωρίτερα ο υπουργός είχε κάνει λόγο για ομαλοποίηση της αγοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δεν υπάρχει 100% ομαλοποίηση στη φαρμακευτική αγορά ανταπαντούν οι φαρμακοποιοί στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο οποίος ανέφερε ότι οι ελλείψεις των φαρμάκων που συνδέονταν με λοιμώξεις έχουν ομαλοποιηθεί πλήρως, λόγω των απαγορεύσεων αλλά και των μέτρων που λήφθηκαν.

Σημειώνεται ότι ο Θ. Πλεύρης, μιλώντας στο Action24, δήλωσε πως το πρόβλημα παραμένει μόνο στα φάρμακα που ήταν ήδη σε έλλειψη για αρκετό καιρό, λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με την παραγωγή, αλλά όχι σε αυτά που «εξαφανίστηκαν» λόγω της μεγάλης έξαρσης των ιώσεων. Ωστόσο σύμφωνα με φαρμακοποιούς ανά την Ελλάδα, φαίνεται πως υπάρχει όντως μια καλύτερη επάρκεια στην αγορά, χωρίς όμως να μπορούν να ισχυριστούν εύκολα ότι όλα βαίνουν χωρίς προβλήματα.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που περιγράφει στο f.daily και ο Σταύρος Μπαριάμης, φαρμακοποιός στην Τρίπολη: «Οι ελλείψεις συνεχίζονται και στα αντιβιοτικά και στα φάρμακα που χορηγούνται μέσω εισπνοής, ιδίως για παιδιατρικούς ασθενείς, ωστόσο διαφαίνεται μια καλύτερη διανομή στα αντιβιοτικά. Σίγουρα σε επίπεδο μεγάλων αστικών κέντρων οι ελλείψεις γιγαντώνονται σε σύγκριση με τις μικρότερες πόλεις. Ευελπιστούμε τις επόμενες 10 ημέρες να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα».

Ο φαρμακοποιός Γιώργος Κουτέπας που διατηρεί φαρμακείο στη Γλυφάδα δήλωσε στο f.daily το εξής: «Μαζί και με τη συμβολή των ελληνικών γενοσήμων για κάθε δραστική ουσία, υπάρχει όντως μια βελτίωση και μέρα με τη μέρα ελπίζουμε για την υλοποίηση αυτής της κατάστασης εν τω συνόλω».

ΟΣΦΕ: Ζητά μόνιμη επιτροπή για το φάρμακο

Η ΟΣΦΕ επανέρχεται δημοσίως στο θέμα των ελλείψεων, αναδεικνύοντας μία από τις προτάσεις της, εκείνη που αφορά τη δημιουργία μιας μόνιμης επιτροπής για το φάρμακο. Προτείνει τη σύσταση, υπό την εποπτεία και με τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας, μόνιμης επιτροπής για τις ελλείψεις φαρμάκων, με αρμοδιότητα τη διαχείριση και επίλυση των προβλημάτων που συνεχώς ανακύπτουν στη φαρμακευτική αλυσίδα αναφορικά με την επάρκεια των φαρμάκων. Σε αυτήν την επιτροπή θα συμμετέχουν επίσης ο ΕΟΦ, ο ΙΦΕΤ, η Ένωση Ασθενών Ελλάδος, ο ΠΦΣ, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, η ΟΣΦΕ, ο ΠΙΣ, η ΠΕΦ και ο ΣΦΕΕ. Η επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτική βάση και μπορεί να συμβάλει, υπό προϋποθέσεις, στο να περάσουμε από την αποσπασματικότητα και την ασυνέχεια των πολιτικών στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και με συνέχεια πολιτικής που θα αφορά τις ελλείψεις και το φάρμακο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς