Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα νέα μέλη της Επιτροπής για τα Τροπικά Νοσήματα

17/8/2016 12:36:09 μμ
Με απόφαση του υπουργού Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Αντρέας Ξανθός, υπουργός υγείας πρόσθεσε με απόφαση του, τις Θεοδώρα Σταύρου, Αικατερίνη Ντίνη, Σοφία Λαζαρίδου, Βασιλική Κωστούλα και Φωτεινή Κουτσιάρη στην επιτροπή για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροπικών νοσημάτων.


Το νέο σχήμα της επιτροπής διαμορφώνεται ως εξής:


1. ΚΥΡΛΕΣΗ ΑΘΗΝΑ, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή, ως Πρόεδρος. Η Πρόεδρος, ανάλογα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης, θα ορίζει το μέλος θα δύναται να την αναπληρώσει σε περίπτωση απουσίας της ή κωλύματός της.


2. ΚΑΡΑΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΠΕ Υγιεινολόγων Μηχανικών, με αναπληρώτρια την ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Μεταδοτικών και μη Μεταδοτικών Νοσημάτων, του κλάδου ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ.


3. ΝΤΙΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγιεινής Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του κλάδου ΠΕ Χημικών, με αναπληρώτρια την ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, Υπάλληλο του ίδιου Τμήματος, του κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγιεινής.


4. ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Κανονισμών και Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγιεινής, με αναπληρώτρια την ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, Υπάλληλο του ίδιου Τμήματος, του κλάδου ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγιεινής.


5. ΒΑΣΣΑΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ, Επιστημονική Συνεργάτης του Τομέα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Φαρμακοποιός – Υγεινολόγος, με αναπληρώτρια την ΠΑΤΣΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ, Επιστημονική Συνεργάτης του Τομέα Παρασιτολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.


6. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΑΝΩ, Υπεύθυνη του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, με αναπληρώτρια την ΜΠΑΚΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ, Υπεύθυνη του Γραφείου Επιστημονικών Συνεργατών Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.


7. ΒΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής στον Τομέα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με αναπληρώτρια την ΠΑΥΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑ, Υπεύθυνη του Γραφείου Ταξιδιωτικής Ιατρικής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.


8. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αναπληρώτρια τη ΠΕΡΒΑΝΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ, Ιατρό του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές.


9. ΖΟΥΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Γεωπόνος, Υπάλληλος στη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναπληρώτρια τη ΘΡΑΨΑΝΑΚΗ ΕΥΔΟΞΙΑ, Γεωπόνο, Υπάλληλο στη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


10. ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Γεωπόνος - Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, με αναπληρωτή τον ΜΙΧΑΗΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ, Γεωπόνο – Ειδικό Τεχνικό Επιστήμονα του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.


11. ΠΟΛΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Υπεύθυνη του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης, με αναπληρώτρια τη ΠΑΡΑΡΑ ΜΥΡΣΙΝΗ, Ιατρό Αιματολόγο.


12. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Ιατρός Βιοπαθολόγος που υπηρετεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, Χειρουργό – Μαιευτήρα – Γυναικολόγο και Χειρουργό Μαστολόγο που υπηρετεί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.


13. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, του κλάδου Ιατρών με βαθμό Διευθυντή, με αναπληρώτρια τη ΣΕΡΑΦΗ ΕΥΘΥΜΙΑ, του κλάδου ΠΕ Χημικών του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.


14. ΘΕΟΛΟΓΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, Υπάλληλος στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αναπληρώτρια την ΚΑΤΣΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, Υπάλληλο στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Νέα γραμματέας της Επιτροπής είναι η Μελέα Μαριλένα.


Η Επιτροπή έχει ως στόχο:


1. Την εξέταση των αναφυόμενων στην ελληνική επικράτεια προβλημάτων σχετιζόμενων με τροπικές νόσους.

2. Την επιλογή των κατάλληλων μέτρων (τόσο κατασταλτικά όσο και προληπτικά) ελέγχου των τροπικών νοσημάτων.

3. Τη μελέτη μέτρων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των εντόμων διαβιβαστών.


Η θητεία του συνόλου των μελών της Επιτροπής λήγει στις 05/04/2018.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στις προτεραιότητες της Ευρώπης επίσης η έρευνα-καινοτομία και η "ψηφιακή Ευρώπη"
Υποχρεωμένοι οι φαρμακοποιοί να συμμετάσχουν, σημειώνει η Σ. Αγγέλου, νομική σύμβουλος του Φ.Σ. Αττικής






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών