Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι φαρμακοποιοί κατά το «κλείσιμο» των συνταγών συνοψίζει ο ΦΣΑ, καθώς έχει εντοπίσει πολλά λάθη που προκαλούν προβλήματα στη διαδικασία της υποβολής. Ένα παράδειγμα είναι το ΚΥΑΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ: Οι συνταγές μπαίνουν κανονικά με τις συνταγές ΕΟΠΥΥ, όμως το τιμολόγιο και η συγκεντρωτική κατάσταση με τα ποσοστά των συμμετοχών πρέπει να μπαίνουν σε ξεχωριστό φάκελο.
Το ίδιο ισχύει και για τον ΦΣΘ που επισημαίνει ότι τιμολόγιο και κατάσταση πρέπει να μπαίνουν σε φάκελο του ΔΙΛΟΦ με κωδικό Ταμείου 500 και όχι στα πακέτα του ΕΟΠΥΥ.
Ο ΦΣΑ, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει ότι τα αναλώσιμα του ΕΟΠΥΥ και όλα τα ταμεία και τιμολόγια καταχωρούνται στο έντυπο υποβολής του Συλλόγου, το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να μπαίνει στο φάκελο ΕΟΠΥΥ.
Επιπλέον, οι συνταγές με ΦΥΚ των ταμείων του Συλλόγου (Τράπεζα της Ελλάδας, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΑΠΑΣΑ) πρέπει να είναι σε ξεχωριστό φάκελο από τις υπόλοιπες συνταγές για κάθε ταμείο. Αναφορικά με την Τράπεζα της Ελλάδας, ο ΦΣΘ τονίζει ότι καταγράφεται ως Ταμείο ΔΙΛΟΦ με κωδικό 600 για όλα τα φάρμακα (πλην των ΦΥΚ) και τα αναλώσιμα διαβήτη και κωδικό 650 μόνο για τα ΦΥΚ. Η υποβολή συνταγών ξεκινά την 1η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Μαρτίου στην Αττική.