Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα γαληνικά σκευάσματα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς

17/9/2024 5:15:41 πμ
Οι ελλείψεις φαρμάκων και οι εξατομικευμένες ανάγκες οδηγούν τους ασθενείς στα φαρμακεία με εργαστήριο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυξάνεται παγκοσμίως η ανάγκη και η ζήτηση για γαληνικά σκευάσματα, διαμορφώνοντας μια αγορά που σημειώνει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Ameco Research, το 2022 η αγορά εκτιμήθηκε στα 13,8 δισ. δολάρια, αλλά προβλέπεται να συνεχίσει την ανοδική πορεία, με ρυθμό 6,2% και να φτάσει τα 25,1 δισ. δολάρια έως το 2032. 


Εκτός από την εξυπηρέτηση των ασθενών με ειδικές απαιτήσεις θεραπείας (π.χ. αλλεργίες, αδυναμία κατάποσης χαπιών, προσαρμοσμένες δοσολογίες κτλ.), τα φαρμακεία που παρασκευάζουν γαληνικά γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή λόγω της αύξησης των χρόνιων παθήσεων αλλά και λόγω των παγκόσμιων προκλήσεων στην επάρκεια των τυποποιημένων προϊόντων που οδηγούν τους ασθενείς να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε ελλειπτικά φάρμακα.


Τα αποτελέσματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα φαρμακεία είναι εξαιρετικά θετικά, με την αγορά τελικά να επεκτείνεται και σε πιο εξειδικευμένους τομείς: κτηνιατρικά γαληνικά, θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης και διαχείριση πόνου. Αντιστοίχως αυξάνονται οι συνεργασίες μεταξύ των φαρμακείων με άλλες δομές και επαγγελματίες υγείας, ενώ προωθούνται και επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες αυτοματισμών, αποστείρωσης κ.ά. Γι' αυτό και σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ρυθμιστικές αρχές προωθούν την εν λόγω αγορά, ενώ παρέχουν περισσότερη υποστήριξη καθορίζοντας τα πλαίσια ασφαλούς πρακτικής, παρασκευής και χρήσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έκθεση από την ένωση Vaccines Europe αποκαλύπτει
Παράλληλο εμπόριο, ο ρόλος των φαρμακείων και η λήξη πατεντών στο επίκεντρο






Σχετικά άρθρα

Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί για απάτες εις βάρος του ΕΟΠΥΥ
Στα χέρια της αστυνομίας και ιδιοκτήτρια φαρμακαποθήκης
ΦΣΘ: Λειτουργία εικονικού φαρμακείου στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
ΗΔΙΚΑ: Εκτέλεση ελληνικών συνταγών στη Λιθουανία και στην Τσεχία
Επεκτείνεται το σύστημα «περιαγωγής» των υπηρεσιών Υγείας στην Ε.Ε.