Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα ΦΥΚ παραμένουν τελικά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

8/7/2015 9:52:43 πμ
Τι θα σήμαινε η διάθεση αυτών των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παραμένουν τελικά τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με το in.gr ο υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχει μια σκέψη να δοθεί η δυνατότητα σε πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από ιδιωτικά φαρμακεία, όταν λόγω απόστασης δεν μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν το πλησιέστερο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ». Αυτό όμως, αν θα πραγματοποιηθεί, αναμένεται μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σημειωτέον ότι σύλλογοι ασθενών με σοβαρές παθήσεις είχαν αντιδράσει έντονα στις φήμες που ήθελαν το υπουργείο Υγείας να εξετάζει τη διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία που θα προκαλούσε μεγάλες αλλαγές στην πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ), κατά τον οποίο το μέτρο αυτό δεν θα συνέφερε ούτε τους ασθενείς (αφού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έπαιρναν εξάμηνες συνταγές), ούτε τα ιδιωτικά φαρμακεία (τα οποία δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος), ούτε το κράτος (αφού τα ακριβά φάρμακα τα προμηθεύεται ο ΕΟΠΥΥ 40% φτηνότερα από ότι ο ιδιωτικός τομέας).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος