Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία έχουν στοχοποιηθεί από τις πολυεθνικές και την τρόικα

7/11/2014 1:18:34 μμ
Συνέλευση χθες των Λαρισαίων φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ενώ με σχεδιασμό του συλλόγου τους οι Λαρισαίοι φαρμακοποιοί έχουν διευρύνει το ωράριο εργασίας τους, ώστε να διευκολύνεται το κοινό, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους σε κάθε σκέψη πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων. Παράλληλα επισημαίνουν ότι και με το ωράριο και με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και με τη διαρκή μείωση του ποσοστού κέρδους αποδεικνύεται ότι ο κλάδος τους έχει στοχοποιηθεί μέχρις εξαφανίσεως από τις μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, που αξιοποιούν τη συνδρομή της τρόικας.

Χθες, συγκλήθηκε γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας στο «Μετροπόλ», όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Γιάννη Μακρυγιάννη, γεν. γραμματέα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης του κλάδου και τον προγραμματισμό δράσης του συλλόγου τους.

Διαλυτικό χαρακτηρίστηκε το απελευθερωμένο ωράριο των φαρμακείων, όπως έχει θεσμοθετηθεί. «Πουθενά στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι παρόμοιο», επισημάνθηκε. Σημειώνεται ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας έχει αυξήσει τον αριθμό των εφημερευόντων φαρμακείων σε 8 και των διανυκτερευόντων σε 2. Ενώ κάθε Σάββατο, αντί 18 είναι πλέον ανοιχτά 45 φαρμακεία.

Τονίστηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχουν Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα αλλά «Μη Αποζημιούμενα», καθώς καλείται να τα χρεωθεί πλήρως ο ασθενής. Ότι η καθιέρωση των ΜΗΣΥΦΑ λειτουργεί εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη θέση τους «όχι φάρμακα χωρίς γιατρό και φαρμακοποιό».

Αναφορικά με τη διαρκή μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων, το οποίο έχει εξανεμιστεί κινούμενο πλέον στα επίπεδα του 8%, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια επιχειρείται επίθεση από τις πολυεθνικές του φαρμάκου, που κινούνται σε μονοπωλιακή βάση αξιοποιώντας ως πρόσχημα την τρόικα. «Υπ΄ αυτούς τους όρους δεν μπορεί να επιβιώσει κανένα φαρμακείο», τονίστηκε.

http://www.eleftheria.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο» ανέφερε
Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση