Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Τα ελληνικά φάρμακα μπορούν να φέρουν πραγματική οικονομία στην Υγεία

17/11/2014 8:01:28 μμ
Διαβάστε τι προτείνει ο πρόεδρος της ΠΕΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις για τη χρήση ελληνικών γενόσημων φαρμάκων θα κατατεθούν στο υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θόδωρος Τρύφωνας.

Όπως εξήγησε κατά την διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα κινηθεί βάσει τριών αξόνων: την κάλυψη των ασθενών με ποιοτικό ελληνικό φάρμακο, την εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΦ, η ελληνική παραγωγή φαρμάκου μπορεί να καλύψει των 50% των αναγκών στα νοσοκομεία και το 70% της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης.

Αν υιοθετηθούν οι προτάσεις της ΠΕΦ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας, τότε θα προκύψει μία σειρά από πλεονεκτήματα: από την εξοικονόμηση πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία, θα δημιουργηθεί «χώρος» για καινοτόμα φάρμακα για σπάνιες παθήσεις, οι επενδύσεις θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Αν η κυβέρνηση αρνηθεί την υλοποίηση αυτών των προτάσεων, οι οποίες δεν δημιουργούν δημοσιονομική επιβάρυνση, τότε θα ομολογεί ότι υπάρχει άλλη ατζέντα στο τραπέζι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΦ.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται η μεγάλη ετήσια συνάντηση της ΠΕΦ στο θέατρο Badminton με τίτλο «Ελληνικό φάρμακο: η λύση για την υγεία, την κοινωνία, την ανάπτυξη. Θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη φαρμακοβιομηχανία αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υγείας Μ. Βορίδης.

Για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming την εκδήλωση μπορούν από τις 18:00 να χρησιμοποιούν το ακόλουθο link :  http://www.hellasnews.tv/live/
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος