Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συστάσεις προς τα Μ.Μ.Ε. από τον Φ.Σ. Αχαΐας

14/5/2014 10:40:28 πμ
Δελτίο τύπου Φ.Σ. Αχαΐας για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Νέα ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας εκφράζει «τη δυσαρέσκεια των φαρμακοποιών της Αχαΐας για το δημοσιογραφικό τρόπο με τον οποίο δόθηκαν οι εντυπώσεις από την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη. Σε δημοσιεύματα που αναλύουν την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη επιβεβαιώνονται πλήρως τα λεγόμενά μας.»

 

Και εξηγεί:

  1. "Στο θέμα του ωραρίου παραλείφθηκε να σημειωθεί πως όταν του ζητήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου επώνυμα στοιχεία καταγγελιών φαρμακοποιών πως καταπιέζονται από το ωράριο υπεξέφυγε να απαντήσει. ?λλωστε ο ρόλος ενός υπουργού δεν είναι να νομοθετεί την ασυδοσία προκειμένου να εξυπηρετήσει παράπονα ολίγων, αν υπάρχουν και αυτά.
  2. Στο θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων, ενώ του επιδείχτηκε επίσημος πίνακας με μείωση τιμών φαρμάκων, αλλά αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων, δεν εξήγησε καθώς δήλωσε άγνοια περί φαρμακευτικών σκευασμάτων παρότι του εξηγήθηκε ότι και στα γενόσημα φάρμακα υπάρχει αύξηση συμμετοχής.
  3. Στο ζήτημα των φαρμακείων εντός super markets είναι σαφές πως δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει τον υπουργό πως νομοθέτησε για να δώσει στους απλούς φαρμακοποιούς την ευκαιρία να κάνουν καλύτερη πιάτσα στα super markets. Αν κάποιοι πείθονται από τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι σαφές πως εκτιμούν ότι η προσωπική μου π.χ. οικονομική δυνατότητα είναι ίδια με του Carrefour Μαρινόπουλος, συνεπώς μπορώ με άνεση να του ζητήσω να μου παραχωρήσει ισότιμα ένα χώρο μέσα στο super market του, χωρίς αυτός να αποκομίσει κανένα άλλο όφελος πλην του ενοικίου.
  4. Όσο για τον νόμο περί κτηριακού, ο οποίος είναι του 1932 και όχι του 1936, δεν μπόρεσε να εξηγήσει αν τα 5m2 ως ελάχιστο εμβαδό φαρμακοπωλείου έχουν καμία λογική ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού και την ανάπτυξη της χώρας, πέραν της διευκόλυνσης παιχνιδάδικων ή super market να εντάξουν στους χώρους τους φαρμακεία."

"Εκείνο όμως που παρέλειψαν όλα τα Μ.Μ.Ε.", συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο Φ.Σ. Αχαΐας, "να στηλιτεύσουν (γιατί ναι μεν στο ζήτημα του δίκαιου ή μη των απόψεων του υπουργού, της ευθύτητάς του ή μη, όπως επίσης και της γενναιότητάς του ή μη μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός μας), εκείνα που ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης έπρεπε, ως υπεύθυνοι ενημέρωσης και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, να του επισημάνουν ως κριτική ήταν:

  1. Η ανήθικη και αναίτια επίθεση σε συνδικαλιστή που απουσίαζε από την εκδήλωση, διότι με το σκεπτικό του υποτιθέμενου πλούτου του απουσιάζοντος συνδικαλιστή ως ακατάλληλου εκπροσώπου των φαρμακοποιών λόγω του πλούτου του, όλοι οι βουλευτές του κόμματός του με βάση το περιουσιολόγιο που επίσημα τουλάχιστον δηλώνουν έπρεπε να μην είναι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
  2. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ως Ν.Π.Δ.Δ. έχουν για διοικητικό προϊστάμενο και συνεργάτη τον εκάστοτε υπουργό υγείας, ο ρόλος του οποίου για λόγους αρχής και δημοκρατίας απαγορεύεται να συνάδει με ευθεία ανάμειξη στα συνδικαλιστικά ενός κλάδου και υπόδειξη των καταλλήλων κατά τη γνώμη του προσώπων για την ηγεσία του. Αυτά δεν γίνονταν ούτε επί δικτατορίας.
  3. Και το σοβαρότερο! Ανήμερα της εορτής της μητέρας, τον προκάλεσα ως θαυμαστή του Αριστοτέλη, ο οποίος θεωρεί τη γυναίκα υποδεέστερο του άνδρα ον, να επιχειρηματολογήσει σε σχέση με το ασύδοτο ωράριο που νομοθέτησε, το οποίο με σαφήνεια παραμερίζει τη γυναίκα φαρμακοποιό σε δεύτερη μοίρα. Με τη σιωπή του ο κ. Γεωργιάδης στην αιτίαση αυτή έδειξε σε ποια κατηγορία τοποθετεί όλες τις Ελληνίδες, φαρμακοποιούς ή μη.
  4. Όσο για τις ευθύνες του πολιτικού προσωπικού σε σχέση με τον εκτροχιασμό της φαρμακευτικής δαπάνης 2004-2009, είναι φυσικό ο κ. Γεωργιάδης να μην μπορεί να αρθρώσει κουβέντα, διότι ως νεοσσός σήμερα στο κόμμα του, την εποχή εκείνη κατακεραύνωνε για σπατάλες και απάτες τη Ν.Δ. και αυτά τα θυμούνται καλά όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση