Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΣΥΡΙΖΑ: Μηδενική συμμετοχή για όσους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας

21/1/2015 11:24:10 πμ
Καταγγέλλει τη νέα αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Από 1η Μαρτίου θα ισχύσει η απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων τιμολόγησης φαρμάκων» που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα πρωτότυπα φάρμακα.

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του εξαγγέλλει ότι αυτό δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Ούτε μέχρι τις εκλογές δε μπορούσαν να περιμένουν και ανακοίνωσαν και νέα αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για την αγορά των φαρμάκων τους. Έτσι, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βορίδη που υπογράφηκε στις 31/12/2014, οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή από 1/3/2015 σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια συμμετοχή απ΄ ότι μέχρι σήμερα.

Μια μικρή απόδειξη λοιπόν των δεσμεύσεων αλλά και των πραγματικών διαθέσεων της απερχόμενης κυβέρνησης ακόμα και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.

Ένας ακόμα λόγος να τελειώνουμε με αυτούς που κατέστρεψαν τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ή να σταματάνε την αγωγή τους ή να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να ανατρέψει την υγειονομική τραγωδία που προκάλεσε η περιβόητη μνημονιακή μεταρρύθμιση στην Υγεία, δημιουργώντας μια τεράστια ζώνη υγειονομικής φτώχειας και αποκλεισμού από τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεσμεύεται τέλος, στο πλαίσιο των άμεσων μέτρων που θα εφαρμόσει, να εξασφαλίσει μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους) ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων καθώς και να επανεξετάσει (με στόχο τη μείωση) το ποσοστό συμμετοχής των ασθενών στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος