Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση στερεί από τους ασθενείς τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

14/2/2022 8:04:28 μμ
Και έρχεται ενάντια στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών εντός της Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ερώτηση κατέθεσαν οι τομεάρχες Υγείας Αν. Ξανθός και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, καθώς και 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσφατη διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης, με την οποία απαγορεύτηκε η εισαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν στην ερώτηση οι βουλευτές, η φαρμακευτική κάνναβη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη θεραπεία σειράς ασθενειών και ιατρικών καταστάσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα δημιούργησε για πρώτη φορά ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο στόχευε αφενός να διευκολύνει την πρόσβαση των ασθενών και αφετέρου να θεσμοθετηθεί η καλλιέργεια, διακίνηση και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

«Η ΝΔ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, δεσμεύτηκε να αναπτύξει το θεσμικό πλαίσιο για τη φαρμακευτική κάνναβη. Μέχρι σήμερα όμως η εγχώρια παραγωγή σκευασμάτων στη χώρα μας δεν έχει αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγή τελικών προϊόντων από την εγχώρια αγορά. Έτσι η διάταξη για την απαγόρευση εισαγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ουσιαστικά απαγορεύει την πρόσβαση των ασθενών στην απαραίτητη θεραπεία τους, καθώς επίσης προσκρούει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και υπηρεσιών εντός την ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνουν οι βουλευτές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μειώθηκαν κατά 10 εκατ. ευρώ οι δαπάνες των νοσοκομειακών φαρμάκων το 2024
Όπως αναδείχθηκε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας






Σχετικά άρθρα

Α. Γεωργιάδης: Σε πλήρως λειτουργική χρήση ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς από τον Ιανουάριο του ’26
Μειώθηκαν κατά 10 εκατ. ευρώ οι δαπάνες των νοσοκομειακών φαρμάκων το 2024
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Εντός του 2025 η ένταξη των CGM στο Σύστημα Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με διαβήτη τύπου 2
Κ. Μητσοτάκης: 0% συμμετοχή στα φάρμακα για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους
Εξαγγελία του πρωθυπουργού αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2025