Φαρμακοποιός συνελήφθη στον Έβρο από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με την κατηγορία ότι καταχωρούσε αρνητικά αποτελέσματα rapid test, χωρίς να τα έχει διενεργήσει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο φαρμακοποιός μπήκε στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από καταγγελίες και ακολουθούσε συστηματικά αυτήν την πρακτική ακόμα και για δημόσιους υπαλλήλους σε ειδικές υπηρεσίες (αστυνομικοί, στρατιωτικοί κ.λπ.).
Όπως είναι προφανές, με αυτήν την τακτική ανεμβολίαστοι και μη ελεγμένοι πολίτες έρχονταν σε επαφή με κόσμο και πήγαιναν στην εργασία τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες για περαιτέρω διασπορά του ιού SARS-COV-2. Η έρευνα φυσικά συνεχίζεται για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ οι αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο να έχουν εκδοθεί ψευδώς θετικά αποτελέσματα rapid test, προκειμένου οι πολίτες να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης και να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Δεύτερο «χτύπημα» από τους εργαστηριακούς γιατρούς για τα rapid tests στα φαρμακεία
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) προχώρησε σε δεύτερη καταγγελία ενάντια στη διενέργεια rapid tests στα φαρμακεία και καλεί το υπουργείο Υγείας να βάλει «φρένο στην απαξίωση ενός βασικότατου όπλου στη διαχείριση της πανδημίας», όπως αναφέρει.
Επαναλαμβάνοντας ότι η εξέταση γίνεται από την πλειονότητα των φαρμακείων με αντιεπιστημονικό τρόπο, χωρίς την εφαρμογή πρωτοκόλλου βιοασφάλειας, χαρακτηρίζουν την εν λόγω πρακτική ως «εν δυνάμει υγειονομική βόμβα». Παράλληλα δεν παραλείπουν να αναφερθούν στο ότι συχνά ακολουθείται «νοοτροπία ξεπουλήματος προϊόντος προσφοράς», σημειώνοντας ότι ευτελίζεται μια ιατρική πράξη και καταστρατηγείται κάθε αρχή προσωπικών δεδομένων των εξεταζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί φαρμακοποιοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενίστανται στην τακτική πολλών φαρμακείων να ρίχνουν πολύ χαμηλά την τιμή αυτής της υπηρεσίας, με το επιχείρημα ότι δημιουργούν ένα «κακό προηγούμενο» για την αποζημίωση μελλοντικών φαρμακευτικών υπηρεσιών και ότι απαξιώνουν την επιστημονική τους ιδιότητα. Δυστυχώς η τακτική αυτή χρησιμοποιείται τώρα ενάντια σε όλο τον κλάδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο ίδιος Σύνδεσμος είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας για το ίδιο θέμα, αναφερόμενος όχι μόνο στην προχειρότητα που παρατηρείται σε πολλά φαρμακεία αλλά και στο γεγονός ότι η διενέργεια των rapid test «υποκοστολογήθηκε» στα 10 ευρώ.