Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συνεχίζει να θερίζει η ηπατίτιδα Α στους καταυλισμούς

11/10/2016 11:56:47 πμ
Τα μέτρα αποδεικνύονται ελλιπή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

 

Παραμένει το τεράστιο πρόβλημα της εμφάνισης ηπατίτιδας στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας (Α) από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και τα οποία εισήχθησαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ένα νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική και άλλα τρία νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.


 

Στην Ελλάδα, ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις Υ1/Γ.Π. οικ.14020220/12/2011 και Υ1/Γ.Π. οικ.14095821/12/2011-Υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι ρωτούν τον διοικητή της 4η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης αλλά και όλους τους συναρμόδιους του υπουργείου Υγείας εάν εμβολιάστηκαν εγκαίρως και υποχρεωτικά όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.


Σημειώνουν πως από τον Ιούνιο ο αριθμός των δηλωθέντων κρουσμάτων ηπατίτιδας (Α) στο γενικό πληθυσμό ήταν δεκαπέντε. Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειωθήκαν δεκαεπτά κρούσματα ηπατίτιδας (Α) σε ένα καταυλισμό 2000 ατόμων.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εμβολιασμό παιδιών και εγκύων συνιστούν οι αρμόδιοι φορείς






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών