Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Συνάντηση ΠΕΦ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

30/1/2019 9:49:41 πμ
Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και δόθηκαν υποσχέσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) συναντήθηκαν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.


Η ΠΕΦ εστίασε στην υψηλή φορολογία και στο υπερβολικό clawback που καλούνται οι επιχειρήσεις να πληρώνουν, μέτρα που απειλούν τη βιωσιμότητα των ελληνικών εταιρειών και τα οποία δεν ισχύουν πουθενά στην Ευρώπη σε αυτό το βαθμό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΕΦ η φορολογία αγγίζει το 70% του τζίρου, ενώ το clawback σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές καθιστά ασύμφορη την παραγωγή πολλών φαρμάκων.


Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι μίλησαν ακόμα και για τα κίνητρα για επενδύσεις, που αν υλοποιούνταν θα είχαν υψηλή προστιθέμενη αξία και θα ενίσχυαν τις εξαγωγές.


Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι έχει στόχο να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή και τις επενδύσεις στη φαρμακευτική αγορά, να προωθήσει την τεχνολογική ανάπτυξη στους κόλπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενώ υποσχέθηκε και έναν πιο δίκαιο μηχανισμό επιστροφής (clawback). Στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία εντάσσει ακόμα τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον καθορισμό της αποζημίωσης του φαρμάκου με βάση τα θεραπευτικά αποτελέσματα και την υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιούν για αυξήσεις τιμών, ελλείψεις και κλεισίματα φαρμακείων
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή






Σχετικά άρθρα

ELPEN: Σημαντική αναγνώριση για το Papilocare®
Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
Bioderma: Διάκριση για το Photoderm Anti-Ox Eau Solaire SPF50+
Στα Beauty Stars Awards του Madame Figaro
Νέα στρατηγική συνεργασία FAMAR - SEPTONA
Και σημαντική επένδυση για την επέκταση του Κέντρου Διανομής της