Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Συμπληρώματα διατροφής κυκλοφορούν χωρίς άδεια

27/11/2017 2:25:48 μμ
Ανακοινώσεις ΕΟΦ για φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά είδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ενημερώνει το κοινό για τα προϊόντα της εταιρείας Botanica Healthy Life που διακινούνται μέσω διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής.


Αν και προβάλλονται με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτουν σχετική έγκριση του ΕΟΦ, άρα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.


Πρόκειται για τα προϊόντα: Alergoxin, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Cardioxin, Colon Cleaner, Diabexin, Fat Burner, Gastroxin, Hepa Cleaner, Heparexin, Immunixin, Manmax, Multitonic, SlimX5, Triactal, Uroxin, Varixin, Womanixin και Youth Booster.

Ανάκληση παρτίδων και φαρμακευτικού προϊόντος

Παράλληλα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ασθενείς και επαγγελματίες υγείας ότι ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Physioneal Clear Flex.


Πρόκειται για τους κωδικούς: RPE8277, RPE8280, RPE8281, RPE8282, οι οποίοι θα αποσυρθούν από την αγορά, λόγω αυξημένων αριθμού αναφορών από χρήστες για προειδοποιητικό σήμα «Βλάβη συστήματος 2240» κατά τη θεραπεία αυτοματοποιημένης περιτοναϊκής κάθαρσης (APD) με το σύστημα Homechoice.


Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που έχει ξεκινήσει η παραγωγός εταιρεία Baxter Healthcare SA, Ιρλανδίας. Η εταιρεία BAXTER HELLAS ΕΠΕ, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics