Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συμψηφισμός clawback με τα κόστη εμβολίων γρίπης που δεν διατέθηκαν στην αγορά

27/11/2024 3:29:33 μμ
Σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που αφορά το έτος 2023
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας (ΕΑΛΕ/Γ.Π.60191/2024), δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των αντιγριπικών εμβολίων, που δεν διατέθηκαν στην αγορά ή επιστράφηκαν ελλείψει ζήτησης, με το clawback που επιβαρύνονται οι ΚΑΚ και οι φαρμακευτικές εταιρείες. 


Ο συμψηφισμός διενεργείται κατόπιν αίτησης της εταιρείας που διανέμει τα εμβόλια προς τον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα υποβληθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους με αναφορά στο ποσό που ζητείται να συμψηφιστεί. Διευκρινίζεται ότι η επιστροφή των εμβολίων το έτος 2024 αφορά προμήθειες που έγιναν το έτος 2023. Η εταιρεία επίσης οφείλει να αποστείλει το πρωτόκολλο καταστροφής των αδιάθετων εμβολίων, ενώ στη διαδικασία εμπλέκεται και ο ΕΟΦ ως υπεύθυνος για τον έλεγχο και την πιστοποίηση της μη διατεθείσας ή επιστραφείσας ποσότητας των εμβολίων. 


Σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμψηφισμού υπερβαίνουν το συνολικό ποσό του clawback, το εναπομείναν ποσό θα συμψηφιστεί με το επόμενο clawback.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εμβόλια και θεραπείες είναι έτοιμα για κυκλοφορία
Οι ασθενείς ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού σε συμφωνία με τον πραγματικό επιπολασμό






Σχετικά άρθρα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: «Ο ΕΟΠΥΥ για άλλη μια φορά μας εμπαίζει»
Οι ασθενείς ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού σε συμφωνία με τον πραγματικό επιπολασμό
ΕΟΠΥΥ: Επιπλέον οδηγίες για τη χρήση του κωδικού OTP
Τι ισχύει για τις επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις
Οι δηλητηριάσεις περιορίζουν την πώληση παρακεταμόλης στα σούπερ μάρκετ
Ήδη η Αυστραλία προχώρησε σε σχετικές απαγορεύσεις
Ο ρόλος της Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος στο χώρο της παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας
Γράφει ο Θ.Κ. Κωνσταντινίδης, Ειδικός Ιατρός Εργασίας και Περιβάλλοντος, Καθηγητής Τμ. Ιατρικής ΔΠΘ, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας ΔΠΘ