Ένας στους δύο καταναλωτές καλούνται να διαχειριστούν τα ληγμένα φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους και μάλιστα μπορεί να είναι περισσότερα από ένα κουτιά, καθώς 1 στους 5 δηλώνει ότι βρήκε περισσότερα από 4 ληγμένα κουτιά. Περισσότεροι από τους μισούς (55,1%) δηλώνουν ότι τα πετούν στα σκουπίδια, πράγμα που αποτελεί πρόκληση για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το 37,8% των ερωτώμενων δηλώνει ότι τα επιστρέφουν στα φαρμακεία. Περίπου 1 στους 4 δηλώνει ότι έχει δωρίσει μη ληγμένα φάρμακα τον τελευταίο χρόνο κατά μέσο όρο 5,6 κουτιά. Από εκείνους όμως που δηλώνουν ότι δεν δώρισαν φάρμακα, 1 στους 5 δηλώνει ότι δεν γνώριζε πού να τα δωρίσει. Συνολικά από τα αποτελέσματα έρευνας προκύπτει ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περισσότερα από 40 εκατ. κουτιά με φάρμακα.
Όσον αφορά τη χρήση υπηρεσιών υγείας, το 22% δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν φορές που δεν έκανε χρήση υπηρεσιών υγείας που χρειαζόταν λόγω του κόστους, κάτι που αντιστοιχεί σε 1,9 εκατ. άτομα. Επιπλέον, οι ερωτώμενοι υπολόγισαν το μέσο κόστος για τις ανάγκες της υγείας τους τον τελευταίο χρόνο στα 955 ευρώ, ενώ περίπου 1 στους 7, δηλώνει ότι ξόδεψε περισσότερο από 1.000 ευρώ.
Τα παραπάνω στοιχεία για τη διαχείριση φαρμάκων στην Ελλάδα και για τη χρήση υπηρεσιών υγείας προέκυψαν από την πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης του οργανισμού GIVMED | Share medicine Share life, που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας και της διαΝΕΟσις.