Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στον εισαγγελέα οι διοικητές του ΕΟΠΥΥ που ευθύνονται για τον οικονομικό του μαρασμό

16/10/2013 2:06:44 μμ
Από τον Σύλλογο Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

 

Ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος απέστειλε στον Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος (και κοινοποίησε στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. Μακεδονίας-Θράκης) την αναφορά-καταγγελία σχετικά με τον οικονομικό μαρασμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είκοσι μόλις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του (01/01/2012).


 

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου, το προσωπικό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θεωρεί ότι ο Οργανισμός όχι μόνο δεν στηρίχθηκε αλλά υπονομεύθηκε εκ των έσω και παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες στην αρχή της ίδρυσής του, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον σκοπό του που ήταν η παροχή αξιοπρεπούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα 9.500.000 ασφαλισμένων της χώρας.


 

Ο Σύλλογος ζητά από τον Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος να διερευνήσει τις πράξεις και τις παραλείψεις των διοικήσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και γιΆ αυτό το σκοπό του αποστέλλει επιστολές που ο Σύλλογος είχε διαβιβάσει στη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στο Υπουργείο Υγείας, στις οποίες επεσήμανε τις αδυναμίες τους και προειδοποιούσε ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε οικονομική αιμορραγία του Οργανισμού.


 

Ο Σύλλογος στην καταγγελία του καταλήγει: «Στηρίζουμε ένα δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο θα παρέχει σε όλους τους ασφαλισμένους του αξιοπρεπείς υπηρεσίες χωρίς να υποβαθμίζει και να απαξιώνει τους λειτουργούς της υγείας, χωρίς διαθεσιμότητες και με τα πολυϊατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε λειτουργία στο μεταβατικό στάδιο.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος