Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στο "μικροσκόπιο" των κλιμακίων το φάρμακο και ο ΕΟΠΥΥ

17/3/2015 10:03:37 πμ
Σήμερα Τρίτη η συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στο «μικροσκόπιο» των κλιμακίων θα βρεθούν σήμερα Τρίτη το φάρμακο και ο ΕΟΠΥΥ. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ και κυρίως για την «μαύρη τρύπα» ύψους 400 εκατ. ευρώ που προκαλεί στον Οργανισμό η ύφεση και η υστέρηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών κλάδου περίθαλψης.


 

Για το θέμα άλλωστε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Στη σύσκεψη ζητήθηκε επίσης το θέμα των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας και η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων.

 


Στο θέμα του φαρμάκου, το πρώτο δίμηνο του έτους υπήρξε μια μηνιαία υπέρβαση της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική δαπάνη έκλεισε στα 180 εκατ. ευρώ έναντι 166 που είναι ο στόχος.


 

Πηγή 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος