Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στην αντεπίθεση περνούν οι φαρμακοποιοί

1/8/2017 10:22:34 πμ
Δεν χορηγούν αναλώσιμα, ιατροτεχνολογικά και διατροφικά σκευάσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην αντεπίθεση περνούν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά εφτά μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση προς τους ασφαλισμένους αναλώσιμων υλικών, ειδικών διατροφικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσα από τα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί έχοντας την κάλυψη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προχωρούν σε άρση της πίστωσης από σήμερα 1η Αυγούστου και δεν θα χορηγούν αυτά τα υλικά και τις συσκευές από τα φαρμακεία τους επί πιστώσει.


Όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, πολλά φαρμακεία του Λεκανοπεδίου έως χθες το μεσημέρι δεν είχαν πληρωθεί, με αποτέλεσμα τελικά οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά να προχωρήσουν στην προαναγγελθείσα κινητοποίησή τους. Πάντως, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι εφόσον ο ΕΟΠΥΥ προχωρήσει τις επόμενες ημέρες την εξόφληση Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, προτίθενται να σταματήσουν την κινητοποίηση.

Μέχρι τότε, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για την αγορά αναλώσιμων υλικών από τα φαρμακεία, χωρίς μάλιστα να μπορούν να διεκδικήσουν να πληρωθούν για τη δαπάνη αυτή από τον ΕΟΠΥΥ.

Τι υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός πάντως μέσω του προέδρου του Σωτήρη Μπερσίμη, ξεκαθαρίζει πως θα διασφαλίσει την πρόσβαση των πολιτών στα υλικά αυτά, ακόμα και με τη διάθεσή τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού, έως και χθες είχε πληρωθεί για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το 70% και το 45% αντίστοιχα των φαρμακείων του Πειραιά, ενώ είχαν ενταλματοποιηθεί πληρωμές Ιανουαρίου στο 60% και Φεβρουαρίου στο 30% των φαρμακείων της Αθήνας. Σε πιο «προχωρημένο στάδιο» βρίσκονται οι πληρωμές για αναλώσιμα που χορήγησαν τον Ιανουάριο στα φαρμακεία εκτός Λεκανοπεδίου (85% Αχαΐα, 96,5% Δωδεκάνησα, 97,5% Ηλεία, 93% Χίο, 89% Ρέθυμνο κ.α.).

Α.Ξανθός: Θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές στα φαρμακεία

Χθες το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα τονίζοντας πως γίνεται μια προσπάθεια εξομάλυνσης των πληρωμών και ότι έως τέλος Αυγούστου οι φαρμακοποιοί θα έχουν πληρωθεί για υλικά που χορήγησαν έως και τον Μάρτιο. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των φαρμακοποιών να έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα, αλλά πρέπει να αντιληφθούν και αυτοί τις δυσκολίες οργάνωσης ενός συστήματος σε μια βάση που θα είναι πιο επωφελής για τον πολίτη», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Συνεδριάζει αύριο ο ΠΦΣ

Για τις 2.30 μ.μ. της Τετάρτης 2 Αυγούστου έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο το Δ.Σ. του ΠΦΣ να προχωρήσει σε πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη για τους διαβητικούς ασθενείς - ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση