Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΣτΕ: Με ελεύθερο ωράριο τα φαρμακεία

26/7/2012
Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι αιτήσεις φαρμακευτικών συλλόγων για «πάγωμα» του απελευθερωμένου και διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων. Το ΣτΕ θεωρεί ότι δεν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί των φαρμακοποιών ότι το νέο ωράριο παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αιτήσεις φαρμακευτικών συλλόγων για «πάγωμα» του απελευθερωμένου και διευρυμένου ωραρίου των φαρμακείων.


Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί να «παγώσει» διατάξεις Νόμου (4052/2012).


Δικαιολόγησε την απόφαση με το επιχείρημα ότι δεν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί των φαρμακευτικών συλλόγων ότι οι ρυθμίσεις για το ωράριο έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το ΣτΕ θεωρεί ότι δεν είναι πρόδηλα βάσιμοι οι ισχυρισμοί των φαρμακοποιών ότι το νέο ωράριο παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.


Με τη συγκεκριμένη απόφαση επιτρέπεται να λειτουργούν όλα τα φαρμακεία κατά τις απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο.


Οι αιτήσεις ακύρωσης του μέτρου, πάντως, αναμένεται να εκδικαστούν στα μέσα Νοεμβρίου.


Πηγή: http://www.iatronet.gr (26/7/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών
Αυξημένες περιπολίες έξω από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Μετά το μπαράζ ληστειών και διαρρήξεων