Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σταματά τη χορήγηση αναλωσίμων και ο Φ.Σ. Κιλκίς

28/7/2017 1:37:49 μμ
Θα συντονιστεί με τις σχετικές δράσεις του Π.Φ.Σ. και άλλων συλλόγων της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Κιλκίς, που συνήλθε στις 26-07-2017, αποφάσισε ομόφωνα την επ' αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτά αναφέρονται στην από 02-01-2017 σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ.


Εξουσιοδοτεί συνεπώς το Δ.Σ. του Συλλόγου για το συντονισμό με τις συλλογικές αποφάσεις και δράσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των άλλων Φαρμακευτικών Συλλόγων, όπως δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, με ορίζοντα εφαρμογής την 1η Αυγούστου, εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας.

Οι φαρμακοποιοί του Κιλκίς απαιτούν άμεσα:

  1. Τον επανακαθορισμό των λιανικών τιμών αποζημίωσης αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη ή τη δυνατότητα απαίτησης διαφοράς τιμής από τον ασφαλισμένο, όταν οι τιμές που έχουν οριστεί δεν προσδίδουν το νόμιμο μεικτό κέρδος. Σημειώνουμε ότι ο ΦΕΚ Β' 2181/2017 έρχεται σε ευθεία αντίφαση και αποτελεί εξαναγκασμό σε παράνομη πράξη, ως προς το το άρθρο 24 του ν2941/2001 που απαγορεύει την πώληση κάτω του κόστους, η οποία αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό.
  2. 'Αμεση εναρμόνιση του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια των συμβατικών του υποχρεώσεων για εξόφληση των αναλωσίμων υλικών έως 90 ημέρες και ταχεία εκτόνωση της οικονομικής ασφυξίας, στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα φαρμακεία λόγω της καθυστέρησης εξόφλησης από τον Ιανουάριο 2017 έως και σήμερα, με καθορισμό ενιαίας ημερομηνίας πληρωμής.
  3. Διαμόρφωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΔΑΠΥ με άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στη διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων, αποτρέποντας την παραγωγή αντισυμβατικών γνωματεύσεων από το ίδιο το ηλεκτρονικό εργαλείο του οργανισμού.
  4. Υλοποίηση των προφορικών υποσχέσεων για γρήγορη και τυπική διεκπεραίωση του ελέγχου των γνωματεύσεων του πρώτου πενταμήνου, μιας και τα οποιαδήποτε λάθη είναι απόρροια της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε από τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες στις τοπικές ΠΕΔΥ για τη μη επιμονή στο γράμμα του νόμου και αποδοχή υπεύθυνων δηλώσεων των φαρμακοποιών και μόνο, μιας και οι συνταγές χορηγήθηκαν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και δεν υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης του ταμείου.  Επιπλέον, ζητούν την επιτάχυνση στη διαχείριση όλων των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί και εκτόνωση τις ασφυξίας στη διεκπεραίωση της εκκαθάρισης με χαρακτηρισμό ως «ιάσιμων» όλων των περιπτώσεων περικοπών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση