Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι φαρμακοποιοί λόγω της COVID-19

7/12/2020 5:47:52 μμ
Ως εργαζόμενοι σε συνθήκες πίεσης κλονίζεται η ψυχική τους υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί, όπως και όλοι οι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, έχουν δοκιμαστεί καθ' όλη την περίοδο της πανδημίας, καθώς εδώ και 10 μήνες εργάζονται αδιάκοπα σε συνθήκες πίεσης και εκθέτουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε διαρκή κίνδυνο να νοσήσουν από την COVID-19. 

Είναι χαρακτηριστικά τα πορίσματα έρευνας στη Σκωτία που έδειξαν πως το συγκλονιστικό ποσοστό του 89% των φαρμακοποιών δήλωσε πως βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, ενώ το 72% όσων συμμετείχαν αισθάνεται ότι η εργασία τους έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Ανταποκρινόμενος σε αυτά τα αποτελέσματα, ο Βασιλικός Φαρμακευτικός Σύλλογος στη Σκωτία τρέχει ήδη καμπάνια υποστήριξης των φαρμακοποιών και του προσωπικού των φαρμακείων ώστε να προωθήσει δυναμικά την πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη. Στόχος είναι κάθε ομάδα φαρμακείου να λαμβάνει τη βοήθεια που έχει ανάγκη τη στιγμή που τη χρειάζεται και να γνωρίζει πού να αποταθεί.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #Pharmacywellbeing, διοργανώνονται μάλιστα και εκδηλώσεις για τα μέλη του Συλλόγου, ώστε να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, να επικοινωνούν και να αλληλοϋποστηρίζονται.

Η διευθύντρια του Συλλόγου για τη Σκωτία Clare Morrison δήλωσε επίσης ότι ο Σύλλογος θα υποστηρίξει σθεναρά απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους εργοδότες των επιχειρήσεων φαρμακείων να εξασφαλίσουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για την καλή ψυχική υγεία των υπαλλήλων φαρμακείων.
Σε άρθρο της στη σκωτσέζικη εφημερίδα Holyrood, αναφέρει επίσης ότι ο Σύλλογος συμμετάσχει στο κίνημα #pharmacyheroes, αναδεικνύοντας την εκπληκτική δουλειά που έχουν κάνει οι φαρμακοποιοί για να στηρίξουν την κοινωνία καθΆ όλη την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Το κίνημα #pharmacyheroes ξεκίνησε από τους φαρμακοποιούς της Πολωνίας και υποστηρίζεται από τη FIP (Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία). Δείτε περισσότερα για το κίνημα εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ