Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σοβαρότητα, Ενότητα και Συσπείρωση συνιστά ο Θ. Αμπατζόγλου

15/4/2013 8:03:49 πμ
Τα κυριότερα σημεία της κεντρικής εισήγησης του προέδρου στη γενική συνέλευση του Συλλόγου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου το ακόλουθο δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα κυριότερα σημεία της κεντρικής εισήγησης του προέδρου Θ. Αμπατζόγλου.


"ΑΘΗΝΑ 13/4/2013


Σοβαρότητα, Ενότητα και Συσπείρωση είναι το τρίπτυχο της αγωνιστικότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις μελλοντικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Τα παραπάνω ανέφερε χαρακτηριστικά στην κεντρική εισήγησή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου , στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε όλους όσους για προσωπικούς και για λόγους μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων πλήττουν ευθέως τα θεσμικά όργανα των φαρμακοποιών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου και τη χώρα μας.


Σκιαγραφώντας το «σκοτεινό μνημονιακό περιβάλλον», ο κ. Αμπατζόγλου έκανε εκτενή ανάλυση για τους λόγους που αυτή τη στιγμή τα φαρμακεία δεινοπαθούν, εξηγώντας ότι για λόγους άμεσης περικοπής εξόδων μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη από το 1,8% στο 1% του ΑΕΠ. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί η μείωση του ΑΕΠ από τα 270 στα 190 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι υπάρχει μια πτώση του τζίρου από 30 μέχρι 45% και βέβαια οι πολύμηνες και εξωσυμβατικές καθυστερήσεις πληρωμών .

Ακόμη τόνισε πως όποιοι φαρμακοποιοί-συνδικαλιστές διακηρύττουν ότι θα ανατρέψουν το μνημόνιο είναι δημαγωγοί και λαοπλάνοι. «Γυρίστε τους την πλάτη» είπε χαρακτηριστικά.


Όσον αφορά τα παλιά χρέη υπενθύμισε πως μετά από συνδικαλιστικές πιέσεις, ψηφίστηκε ο νόμος 4038, μετά από συνεχόμενες πιέσεις ψηφίστηκαν δυο τροπολογίες και τελικά από τα 657.000.000 ευρώ που είναι δεσμευμένα για την εξόφληση των παλαιών χρεών, μόνον οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει 167.000.000 ευρώ. Για τα υπόλοιπα περίπου 75.000.000 των υπολοίπων ταμείων το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ΔΕΗ. «Τα ζητάμε τώρα» είπε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. θέτοντας προς έγκριση στη Γ.Σ. την πρόταση πως αν δεν πληρωθούν άμεσα από 1ης Μαΐου θα σταματήσουμε τη πίστωση.


Για το θέμα του κέρδους ανακοίνωσε την πρόθεση του Π.Φ.Σ. να αναθέσει σε Διεθνή Οίκο τη σύνταξη έκθεσης για το πόσο χαμηλό είναι το ποσοστό κέρδους των φαρμακείων, έτσι ώστε ο κλάδος να αποκτήσει πλέον αδιάσειστα επιχειρήματα έναντι των τροικανών και της κυβέρνησης.


Τέλος αναφέρθηκε στην κωλυσιεργία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη ο οποίος, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις, δεν έχει προχωρήσει κανένα από τα θέματα που του έχουν τεθεί (υπεραξία , συμψηφισμός κτλ.)


Κλείνοντας ο κ. Αμπατζόγλου είπε : «Οι μάχες με δυναμώνουν και τις αντέχω. Όμως πρέπει να επικρατήσει η σοβαρότητα και να καταλάβουν όλοι πως σημαία μας είναι ο Π.Φ.Σ.»


 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ"

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο» ανέφερε
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση