Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


"Σκοντάφτει" στο ιατρικό απόρρητο, ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενή

15/12/2014 11:15:12 πμ
Προβληματισμένη εμφανίζεται η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας παρουσιάζει πλεονεκτήματα που έχουν σχέση με την υγεία του ασθενούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, με την καλύτερη λειτουργία των δομών υγείας και με τον εξορθολογισμό των δαπανών. Ωστόσο, προβλήματα βιοηθικής, που ενδεχόμενα προκύπτουν, έχουν σχέση με το ιατρικό απόρρητο και γενικότερα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

Ζήτημα προστασίας των ευαίσθητων δεδομένων ασθενών μπορεί να προκύψει και στην περίπτωση της δημοσιοποίησης της λίστας αναμονής χειρουργείων των δημόσιων νοσοκομείων, για λόγους διαφάνειας, που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, αναφέρει η Επιτροπή. Όπως τονίζει, το θέμα είναι σοβαρό και περίπλοκο, καθώς η εξυπηρέτηση ενός αναμφισβήτητου στόχου δημόσιου συμφέροντος δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τον πυρήνα της προσωπικότητας.


 

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος