Σε μια πρωτοφανή και ιδιαιτέρως ευθεία επίθεση στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, προχώρησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (Φ.Σ.Α.), Κώστας Λουράντος, στο πλαίσιο της άγριας κόντρας που ξέσπασε μεταξύ των δύο πλευρών. Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε ο πρωθυπουργός.
Αχάριστο και με αυθάδη συμπεριφορά χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α., Κώστας Λουράντος, με αφορμή τη μη αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στον κλάδο αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας. Ο κ. Λουράντος επεσήμανε ότι ο υπουργός αθέτησε τα χρονοδιάγραμμα των πληρωμών καθώς είναι ήδη 12 Δεκεμβρίου και δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί.
«Ο ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του 2012 θα χρωστά στους φαρμακοποιούς 1 δισ. ευρώ τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει για τα φάρμακα του ελληνικού λαού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λουράντος.
Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. χρησιμοποίησε ιδιαιτέρως σκληρές εκφράσεις μιλώντας για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, λέγοντας ότι «δεν μπορείς να φτύνεις εκεί που γλύφεις» δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί έχουν στηρίξει τη φαρμακευτική πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα και πριν ο κ. Λυκουρέντζος γίνει υπουργός.
Όπως είπε: «Στο παρελθόν παρακαλούσαν τους φαρμακοποιούς για να στηρίξουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όταν δεν ήταν υπουργός ο Λυκουρέντζος. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν το σύστημα.
Είναι αχάριστος, μόνο έτσι μπορώ να τον χαρακτηρίσω. Να μιλά για τους φαρμακοποιούς και τα πάντα να γίνονται μέσω φαρμακείων. Υποστηρίζουμε τα πάντα και με πλήρη αχαριστία και αυθάδεια να λέει ότι δεν συμπεριφέρονται σωστά οι φαρμακοποιοί».
Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. αναφέρθηκε όμως με σκληρά λόγια και στον Αντώνη Σαμαρά αφού όπως είπε πριν τις εκλογές μπροστά σε πέντε φαρμακοποιούς είχε δεσμευτεί ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις εκλεγεί είναι να κάνει συμψηφισμό για τα χρέη του κλάδου. Όμως ο συμψηφισμός δεν έχει γίνει ακόμη.
Αντίθετα σύμφωνα με τον κ. Λουράντο «μέσα σε 5 μέρες
έκαναν συμψηφισμό για τα χρέη της φαρμακοβιομηχανίας». Τι σημαίνει αυτό κατά
τον κ. Λουράντο: «ότι υπάρχει εξάρτηση της κυβέρνησης από ισχυρούς παράγοντες
της χώρας, και αδιαφορία για τη μεσαία τάξη».
Πηγή: iatropedia.gr