Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σίγουρος για το θεσμό του προσωπικού γιατρού δηλώνει ο Θ. Πλεύρης

11/7/2022 5:03:01 πμ
«Έχουμε διασφαλίσει τους πόρους, θα πετύχουμε τους στόχους της εγγραφής των πολιτών που θέλουμε»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο 26ο Συνέδριο του Εconomist αποκαλύπτοντας ότι ήδη από την πρώτη εβδομάδα που έχει ανοίξει το σύστημα η επιθυμία των ιατρών να εγγραφούν έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες της κυβέρνησης. 

Πρόσθεσε δε ότι «μέχρι τις 31/7 που έχουμε δώσει το χρόνο μπορεί να μη χρειαστεί η προθεσμία, η πληθώρα των γιατρών είναι τέτοια που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις οποίες έχουμε». 

Επόμενος στόχος για την κυβέρνηση είναι η εγγραφή των πολιτών, στην οποία θα συμβάλλουν και τα φαρμακεία, με τον υπουργό να δηλώνει σίγουρος πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για τις εγγραφές των πολιτών και μπορεί να είναι και υψηλότερες από αυτές που έχει υπολογίσει. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών θα ανοίξει τέλη του μήνα, ενώ τεχνικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν το άνοιγμά της νωρίτερα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον τη χρησιμοποιούν και οι πελάτες της Central Pharma στα Τρίκαλα
Για την εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο του Pharmacy First






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών