Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

ΣΦΕΕ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η έδρα του ΕΜΑ

13/4/2017 12:39:46 μμ
Οι φαρμακευτικές εταιρείες στηρίζουν πλήρως το αίτημα της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα διεκδικήσει η χώρα μας (δείτε εδώ) και ο ΣΦΕΕ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στηρίζει πλήρως το αίτημα αυτό, καθώς όπως δήλωσε «η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η νέα έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».


Όπως αναφέρει ο ΣΦΕΕ, η προοπτική να γίνει η Αθήνα η νέα έδρα του ΕΜΑ ευνοείται από πολλούς παράγοντες, κυρίως όμως γιατί ο κλάδος του φαρμάκου στη χώρα μας αποτελεί έναν από τους πιο καινοτόμους, παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της Εθνικής Οικονομίας: «…οι εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ επενδύουν και ανταγωνίζονται διαρκώς στην καινοτομία, ενώ παράλληλα η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις διεθνείς εταιρείες διαμορφώνει μια ενιαία και ισχυρή φαρμακοβιομηχανία». 

Σύμφωνα μάλιστα με τον Π. Αποστολίδη, οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα συμβάλλουν κατά 3,5% στο ΑΕΠ, αποτελούν το 2ο μεγαλύτερο εξαγωγικό κλάδο και απασχολούν πάνω από 86.000 θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα.

Αναφέροντας δε τα οικονομικά πλεονεκτήματα που θα έχει για τη χώρα μας μια τέτοια εξέλιξη, επισημαίνει τα εξής:

  • Αρκετοί από τους 900 εργαζομένους του ΕΜΑ θα μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στη χώρα
  • Οι 565 συνεδριάσεις που γίνονται το χρόνο θα αυξήσουν σημαντικά τον τουρισμό, φέροντας πάνω από 65.000 επαγγελματίες υγείας στη χώρα.

 

Αυτά συνεπάγονται σημαντική αύξηση στην οικονομία, στην τοπική απασχόληση, στην ανάπτυξη και τον τουρισμό της χώρας μας, αλλά και θα αξιοποιήσει το σπουδαίο επιστημονικό της δυναμικό.

 

Το επίσημο αίτημα θα υποβληθεί στον πρόεδρο του ΕΜΑ από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και την πρόεδρο του Ε.Ο.Φ. Κατερίνα Αντωνίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λόγω του clawback
Γράφει ο Παντελής Μαλιωτάκης, φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

ELPEN: Σημαντική αναγνώριση για το Papilocare®
Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
Bioderma: Διάκριση για το Photoderm Anti-Ox Eau Solaire SPF50+
Στα Beauty Stars Awards του Madame Figaro
Νέα στρατηγική συνεργασία FAMAR - SEPTONA
Και σημαντική επένδυση για την επέκταση του Κέντρου Διανομής της